Италианският министър-председател Джузепе Конте ще нареди всички "нестратегически важни" производства

...
Италианският министър-председател Джузепе Конте ще нареди всички "нестратегически важни" производства
Коментари Харесай

Само в Стандарт: Ето кое остава да работи в Италия

Италианският министър-председател Джузепе Конте ще подреди всички "нестратегически значими " производства и услуги да преустановят своята активност. Както „ Стандарт “ заяви по-рано през днешния ден със затварянето им италианското държавно управление цели да овладее разпространяването на ковид в страната, в която през вчерашния ден бяха регистрирани близо 800 нови смъртни случая за инфектирани.

Очаква се по-късно през днешния ден държавното управление да обнародва указа, в който се показват дейностите, оставащи отвън възбраната. „ Стандарт “ обаче съумя да се добере авансово до циркулиращ в италианските държавни страни лист (цитиран във в. „ Кориере де ла сера “) с към 70 предпазени от възбраната производства и услуги.

Ето някои от дейностите, за които се приказва, че попадат в непубликувания публично лист:

Хранително-вкусова индустрия - произвеждане на питиета и храни, аграрни храни и веригата от доставки на препарати за животни.

Леката индустрия - текстилна, която е обвързвана с работни дрехи (останалото произвеждане на дрехи остава отвън позволените дейности).

Производство на каучук, пластмаси и химикали няма да бъдат прекъсвани, както и производството на хартия, както и петролните рафинерии.

Остават настоящи и ремонтите на ВиК, електрически съоръжения, отоплителни системи и климатици, както и производството на медицински и артикули за зъболечение.

Като помощни за най-важните браншове остават работещи още и поправката на принадлежности и устройства за хранителната, фармацевтичната и транспортната вериги.

Правителственият декрет няма не включва, като жизненоважни (съответно оставащи да работят), железопътният превоз - пътнически и товарен (но единствено в урбанизираните територии), таксиметрови услуги, транспорт с камиони, морският и въздушният превози.

Остават настоящи ръководството на боклуци и поддръжката на всички обществени системи - водоснабдяване и канализация, електрически и други мрежи. В листата на значимите са още банковата активност, пощенските услуги, застраховането и финансовите услуги.

Ветеринарните услуги, прът центровете, почистването и миенето на публични места не престават да работят. В рамките на обществената администрация в незабранителния лист са наложителното обществено обезпечаване, услугите, свързани с защитата, несъмнено и опазването на здравето и обществените услуги.

„ Ние ще забавим индустриалната машина на страната, само че няма да я спрем. Това не е елементарно решение, само че то ни разрешава да се подготвим да се надигнем пред най-острата фаза на болестта “, съобщи в телевизионно послание тази нощ министър председателят Джузепе Конте, както и посочи, че концепцията на държавното управление е да закрие тези производства, които „ не са незаменими при обезпечаването съществени артикули и услуги “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР