Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като неуместно решението на френския

...
Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като неуместно решението на френския
Коментари Харесай

Джорджа Мелони недоволна, че Макрон вечерял със Зеленски в Париж

Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като " несвоевременно " решението на френския президент Еманюел Макрон да предложения украинския водач Володимир Зеленски в Париж преди срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, заяви Агенция Франс Прес.

В коридорите на срещата на върха Мелони беше запитана дали пътуването на френски и немски министри по-рано тази седмица до Вашингтон за разискване на американските зелени дотации е било несвоевременно.

" Честно казано, поканата към Зеленски през вчерашния ден ми се стори по-неуместна, тъй като считам, че нашата мощ в тази битка е в единството ", сподели тя.

" Разбирам въпросите на вътрешната политика, обстоятелството на привилегироване на вътрешното публично мнение. Но има моменти, в които привилегироването на вътрешното публично мнение рискува да бъде в ущърб на идеята, и това ми се коства един от тези случаи. "

Запитан за мненията на Мелони, Макрон отхвърли да разяснява съответно, само че съобщи, че " желаех да го приема, президента Зеленски, дружно с канцлера Шолц " заради " особената роля " на Германия и Франция в обстановката в Украйна, като сътрудници в Минските съглашения. Той добави, че Зеленски самичък е избрал графика си.

" Важното е да сме ефикасни дружно и да имаме тактика, която да откри път към дълготраен мир ", сподели Макрон.

В Париж Зеленски бе признат от френския президент Еманюел Макрон в Елисейския замък, а на тази среща участва и немският канцлер Олаф Шолц. Според италиански медии обаче Мелони е била подразнена и е претърпяла зле обстоятелството, че не е била поканена също.

Новото дясно държавно управление на Мелони влезе в конфликт с Париж в края на предходната година поради отхвърли на Рим да одобри благотворителен избавителен транспортен съд с мигранти, който вместо това се насочи към френско пристанище, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР