Коалицията Вреди е подписала декларация, в която уверява, че ще

...
Коалицията Вреди е подписала декларация, в която уверява, че ще
Коментари Харесай

Али Ахмети: Вреди и Арбен Таравари са декларирали да не участват в правителство без конституционни промени

Коалицията " Вреди " е подписала декларация, в която твърди, че ще ръководи дружно единствено с тези политически партии, които ще поддържат измененията в македонската конституция.

Това съобщи водачът на Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Вреди ", отпред с Арбен Таравари, сплотява досегашната албанска съпротива. Коалицията води договаряния за взаимно ръководство с ВМРО-ДПМНЕ, която завоюва безапелационно парламентарните избори. Формацията на Християн Мицкоски, изключително по време на предизборната акция, следва твърдо антибългарска политическа линия и дефинира конституционните промени за " български диктат ".

Али Ахмети уточни, че декларацията е подписана на 13-ти януари тази година от ръководителите на всички албански партии в районен съд Македония.

В нея се показва, че " началото на договарянията с Европейския съюз (ЕС) носи стратегически и обилни изгоди за Северна Македония ". Подписалите я се " сплотяват с обединен глас, с цел да отговорят на незабавната потребност от разрешаване и непоклатимост в страната ".

„ Ние, долуподписаните политически партии, имайки поради положението на страната, и задължението, което имаме към жителите, се усещаме длъжни да заявяваме, че сме изцяло решени, в този момент и в бъдеще да си сътрудничим и да управляваме дружно единствено с тези политически партии, които са съгласни да поддържат конституционните промени като изискване за продължение на процеса на интеграция на страната в Европейски Съюз. Подписи на представители на партията (подредени по азбучен ред): Арбен Таравари, Африм Гаши, Али Ахмети, Билал Касами и Изет Меджити “, гласи документът, прочетен от Ахмети на конференция през днешния ден.

Днес, 12 май, се организира първият кръг от договарянията сред ВМРО-ДПМНЕ и " Вреди ". Двете страни оповестиха, че са се договорили за общите правила на бъдещото държавно управление, което ще се основава на три постулата: европейска интеграция, ускорено икономическо развиване, битката с престъпността и корупцията и върховенството на закона.

Партиите ще образуват работни групи, които ще продължат договарянията. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР