Италианският министър-председател Джорджа Мелони обвини за спора с Париж относно

...
Италианският министър-председател Джорджа Мелони обвини за спора с Париж относно
Коментари Харесай

Мелони предупреждава Франция във връзка с миграцията

Италианският министър-председател Джорджа Мелони упрекна за разногласието с Париж по отношение на миграцията френската вътрешна политика и предизвести да не се " употребяват други държавни управления ", с цел да се печелят точки в страната, съобщи Агенция Франс Прес.


Спорът избухна в четвъртък, когато френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин разкритикува миграционната политика на Рим, заявявайки, че крайнодясната Мелони е " неспособна да реши проблемите с миграцията ", пред които е изправена Италия.

Коментарите му, които направиха паралел сред Мелони и водача на френската последна десница Марин льо Пен, накараха италианския външен министър Антонио Таяни да анулира планувано пътешестване до Париж и да изиска опрощение.

Запитан от кореспонденти дали президентът на Франция Еманюел Макрон се е свързал с нея, Мелони съобщи: " Говорих с Макрон в деня преди " експлоадирането на абсурда.

Разликата сред " частния и обществения разговор " сред Рим и Париж " ме навежда на мисълта, че това е въпрос на френската вътрешна политика ", сподели тя.

" Но бих посъветвала да се внимава с потреблението на други държавни управления за споразумяване на вътрешнополитически сметки, тъй като това е нещо, което нормално не се прави ", добави Мелони.

В петък френското държавно управление се опита да омаловажи новото напрежение сред двете страни по отношение на миграцията и съобщи, че Рим е " значим сътрудник ".

Центристкото френско държавно управление под управлението на Макрон нееднократно е влизало в конфликт с италианските кабинети по противоречивия въпрос, изключително във връзка с ръководството на общата им сухопътна граница и приемането на мигранти, избавени в Средиземно море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР