Италианският художник Дарио Гамбарин направи огромен портрет на френския поет

...
Италианският художник Дарио Гамбарин направи огромен портрет на френския поет
Коментари Харесай

Огромен портрет на Бодлер цъфна на поле в Италия

Италианският художник Дарио Гамбарин направи голям портрет на френския стихотворец Шарл Бодлер в поле за 200-годишнината от рождението му, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

До изображението на поета са изписани думите " Вирусът на злото " ( " Le virus du mal " ) - прилика на известната му стихосбирка " Цветята на злото ". Така е озаглавена творбата, която се разгръща на 27 000 кв. м., разгласи Гамбарин.

Портретът е в Кастаняро, само че към 50 км югоизточно от Верона. За изобразяването на Бодлер Гамбарин е употребявал трактор, плуг и брана.

" 200 години след раждането на Бодлер, работата му се контекстуализира в изключителната обстановка, която претърпяваме през днешния ден. Докато се концентрирах върху пресъздаването на лицето му на Земята, почувствах, че самият Бодлер ме управлява. Беше прелестен миг и както великият стихотворец припомня на всички: " Най-красивите страсти са тези, които не можеш да обясниш ", разяснява хидожникът.

Гамбарин е правил големи портрети и на други персони - папа Франциск, Леонардо да Винчи, Данте, Владимир Путин, Джо Байдън и Бетовен.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР