Италианският физик Лоренцо Маконе е открил най-достоверната посока, в която

...
Италианският физик Лоренцо Маконе е открил най-достоверната посока, в която
Коментари Харесай

Италианец разбра накъде тече времето

Италианският физик Лоренцо Маконе е разкрил най-достоверната посока, в която тече времевият поток. Той твърди, че след няколкогодишни проучвания и опити е разкрил това, което до момента никой не е могъл.

Специалистите по физика са наясно с обстоятелството, че доста от физическите закони имат инвариантност във връзка с замяната на времето t с –t. Тоест подмяна на позитивната времева единица с негативна.

С други думи, има T-симетрия. Но тя е свойствена единствено на трудовете по физика, в действителния живот нещата стоят по малко по-различен метод. Точно това се пробва да потвърди италианският физик.

В всекидневието времето има несъмнено направление, т.е. събитията следват компактно едно след друго и съществува строго несъмнено разбиране за причина, както и разбиране за разследване. Това се демонстрира и в доста опити.

Например в термодинамиката. Там затворената система се пробва да заеме положение на оптималната ентропия – т.е. мярката на необратимото разпръскване на силата. Точно по тази причина положенията се сменят към увеличение стойностите на ентропията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР