Италианската Серия А може да не завърши през този сезон

...
Италианската Серия А може да не завърши през този сезон
Коментари Харесай

Серия А може да остане без шампион или да завърши с плейофи

Италианската Серия А може да не приключи през този сезон или да се проведат плейофи за установяване на първенеца. Това са два от разновидностите, които италианската футболна федерация (FIGC) обмисля за довеждане докрай на шампионата. В понеделник Италия спря всички спортни събитие до 3 април поради ковид. До момента в Серия А се провели 26 кръга, а шампионата няма по какъв начин да приключи до 24 май, както е по проект. 

Днес представители на клубовете, федерацията и управлението на Серия А разискаха вероятните разновидности за излизане от обстановката на среща в Рим. FIGC все пак ще се опита да продължи шампионата до 31 май и да се изиграят всички оставащи мачове, само че това значи, че Серия А ще приключи единствено 12 дни преди първия мач на Италия от Евро 2020 против Турция на 12 юни в Рим. 

" Ако изключителната обстановка поради COVID-19 не разреши да приключи шампионата, президентът на федерацията Габриеле Гравина предложи три разновидността, които ще бъдат разисквани в допълнение на нова среща на 23 март. Една алтернатива е да не се присъжда купа, а УЕФА да бъде осведомена в допълнение кои тимове ще вземат участие в европейските шампионати. Друга е да се вземе класирането от момента на спирането на шампионата. Третата догадка е да се провеждат плейофи за установяване на първенец, както и мачове, с които да се дефинират изпадащите в Серия Б ", се споделя в известие от федерацията.

След 26 кръга " Ювентус " е водач в класирането с 63 точки, следван от " Лацио " с 62 и " Интер " с 54. Единственият случай, в който първенецът на Италия се е определял с плейоф, е през сезон 1963-64, когато " Болоня " и " Интер " приключват с по 54 точки. Двата отбора се срещат на безпристрастен терен в Рим, а " Болоня " печели с 2:0

Серия А не е била прекратявана от 1944 година, когато шампионата стопира поради Втората международна война. Само през 1944 и 1945 година шампионата не се е състояло. През 2005 година шампионата публично остана без първенец, откакто две трофеи на " Ювентус " бяха отнети поради абсурда " Калчополи " през 2006 година

Не е ясно и какво ще се случи с шампионата за Купата на Италия, от който би трябвало да се играят реваншите от полуфиналите, както и финалът. До 3 април италианските клубове ще могат да играят единствено в евротурнирите, само че пред празни трибуни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР