Италианската полиция обяви, че е нахълтала във фирма, специализирана във

...
Италианската полиция обяви, че е нахълтала във фирма, специализирана във
Коментари Харесай

Скандал! Полиция нахълта във фирма за военни дронове

Италианската полиция разгласи, че е нахълтала във компания, профилирана във военни дронове, която съгласно нея е била нелегално закупена от китайски държавни компании като метод за придобиване на нейната експертиза, осведоми " Франс прес ".

Финансовата полиция посочи, че е идентифицирала трима италиански и трима китайски мениджъри, обвинени в нарушение на закона за оборота на оръжия и за отбраната на стратегически италиански компании.

Разследване на прокуратурата в Порденоне, Североизточна Италия, е открило, че през 2018 година основана в Хонконг компания е платила доста повишена цена за 75% от италианската компания, която е имала контракти с министерството на защитата.

Зад закупуващата компания стои комплицирана мрежа от корпоративни холдинги, проследени до " две значими държавни компании в Китайската национална република ", се показва в изказването на полицията.

Властите не са били осведомени за продажбата, както се изисква от закона, до момента в който краткотрайният експорт на боен дрон за Китай, видимо за панаир в Шанхай през 2019 година, не е бил заявен вярно.

Полицията посочи, че италианската компания е била закупена не като инвестиция, а " извънредно за придобиване на нейното софтуерно и индустриално ноу-хау, в това число военно ", като се твърди, че е в ход прекачване на индустриални мощности в източния китайски град Уси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР