Италианската полиция е разбила голяма мафиотска мрежа, обвинявана в отклоняването

...
Италианската полиция е разбила голяма мафиотска мрежа, обвинявана в отклоняването
Коментари Харесай

Разбиха мафиотска мрежа за източване на еврофондове в Италия

Италианската полиция е разрушила огромна мафиотска мрежа, упреквана в отклоняването на 110 милиона евро от европейски и публични фондове, предадоха Франс прес.

По време на интервенцията "Уотърфронт ", ориентирана против калабрийската мафия ндрангета, са били арестувани 63 обвинени, в това число 11 служители, се оповестява в изказване на локалната полиция. Те са обвинени в машинация, корупция и отклонение на публични фондове.

"Тази незаконна мрежа е имала за цел да поеме контрола над системата за всички публични поръчки в Калабрия ", заяви полицията.

На 14 от задържаните беше постановена мярка задържане под стража. По време на интервенцията бяха иззети финансови активи на 45 лица и 35 предприятия, намиращи се в регионите на Калабрия, Рим и Тоскана.

Според следствието картелът е бил проведен благодарение на голям брой предприятия, които са спечелили "най-малко 22 публични поръчки, извършвайки систематична машинация, ориентирана против района на Калабрия и Европейската комисия ".

Седем от тези поръчки, от 2007 до 2013 година, са засягали 42 милиона евро от фондове на Европейски Съюз, предопределени за развиване на общината Джоя Тауро и нейното крайбрежие.

Системни измами са били открити и при други публични контракти, свързани с тези фондове. Освен счетоводни измами следствието е открило и съучастничество на предприятия, наемани като подизпълнители, които са употребявали нискокачествени материали за градежи.

Смята се, че калабрийската мафия ндрангета, чието има произлиза от древногръцката дума за "смелост ", е надминала сицилианската и неаполитанската мафии с помощта на трафика на кокаин от Латинска Америка. Организацията, която има фамилна конструкция, обгръща най-вече Калабрия, само че има въздействие и в Северна Италия и други елементи на света. Според специалисти това е единствената мафия, присъстваща на всички континенти, отбелязва Агенция Франс Прес.

Антимафиотската интервенция беше осъществена в миг, когато Италия стартира да анулира внимателно ограничаващите ограничения и се пробва да рестартира стопанската система си, която беше в застой поради ковид. Страната обаче се притеснява, че мафията може да усили въздействието си, възползвайки се от обедняването на част от популацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР