Италианската министър-председателка Джорджа Мелони увери украинския президент Володимир Зеленски, че

...
Италианската министър-председателка Джорджа Мелони увери украинския президент Володимир Зеленски, че
Коментари Харесай

Мелони увери: Няма да оставим Украйна

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони увери украинския президент Володимир Зеленски, че поддръжката на Групата на седемте най-големи демократични индустриални страни (Г-7) за Украйна ще продължи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според италиански медии Мелони е споделила на Зеленски в телефонен диалог, че експанзията на Русия против прилежащата страна ще бъде във фокуса на италианското председателство на Г-7.

Италия е ръководител на Групата на седемте от началото на годината. Останалите членове са Съединени американски щати, Германия, Канада, Англия, Япония и Франция.

След телефонния диалог Зеленски е благодарил на Мелони за поддръжката, в това число за желанието на Украйна да се причисли към Европейски Съюз. По време на диалога той е дал също и информация за неотдавнашните съветски офанзиви, заяви украинският президент в обществената платформа " Екс ".

" Благодарен съм на Италия и персонално на Джорджа за готовността им да продължат да укрепват въздушния щит на Украйна ", написа Зеленски.

" Допълнителната противовъздушна защита избавя човешки живот и поддържа естественото битие в нашите градове ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР