Италианската автомобилна марка Alfa Romeo ще използва незаменяеми токени (NFT),

...
Италианската автомобилна марка Alfa Romeo ще използва незаменяеми токени (NFT),
Коментари Харесай

Alfa Romeo пуска SUV хибрид с NFT и блокчейн технология

Италианската автомобилна марка Alfa Romeo ще употребява незаменяеми токени (NFT), които в последно време набират от ден на ден известност в областта на цифровото изкуство, в новия си SUV модел Tonale, оповестиха от компанията.

NFT-тата са неповторими цифрови активи, които не могат да бъдат сменени с нещо друго и се удостоверяват и съхраняват благодарение на блокчейн технологията, което прави хакването или заблуждаването на системата мъчно или невероятно.

NFT-тата са най-популярни при цифровото изкуство, само че могат да бъдат употребявани за всичко - от музика до уеб страница домейни, а в този момент и за коли.

От Alfa Romeo, която е благосъстоятелност на Stellantis (бившата Fiat Chrysler) осведомят, че Tonale NFT, което, съгласно компанията, е първото в автомобилната промишленост, сертифицира колата при покупката й, а по-късно записва и съхранява данни по време на виталния цикъл на автомобила.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Alfa Romeo (@alfaromeoofficial)

Според Alfa Romeo NFT-то ще записва данни за автомобила, генерирайки документ, който може да се употребява като уверение, че колата се поддържа добре, което пък може да има позитивен резултат върху остатъчната й стойност. Колата обаче би трябвало да бъде обслужвана от сертифициран дилър на Alfa Romeo, с цел да може тези данни да бъдат записвани.

Компактният SUV модел от 2023 година Tonale е началото на края на колите с моторите с вътрешно горене на Alfa Romeo, споделя пред CNBC Лари Доминик, който дава отговор за активността на компанията в Северна Америка.

Марката с над 110-годишна история възнамерява да продава единствено електрически автомобили до 2027 година В този интервал компанията възнамерява да пусне пет нови модела или модели заместители, включително и първия си напълно електромобил за Северна Америка през 2025 година

“Всички модели по-късно ще са електрически. До края на 2027 година към този момент няма да продаваме никакви коли с мотори с вътрешно горене”, споделя Доминик.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Alfa Romeo (@alfaromeoofficial)

За Съединени американски щати Tonale ще се предлага с базов двулитров, четирицилиндров мотор с 256 конски сили. Компанията ще предлага и хибридна версия с 1.3-литров мотор с 272 конски сили и с електрически електромотор.

Автомобилът е основан на концептуален модел със същото име, който компанията сподели през 2019 година

Според Alfa Romeo поръчки за новия Tonale ще могат да се вършат от четвъртото тримесечие, а доставките ще стартират през първото тримесечие на 2023 година От компанията не оповестиха цени.

Tonale е едвам четвъртият артикул на Alfa Romeo, откакто марката се завърна в Съединени американски щати през 2014 година след близо 20-годишно неявяване.

Автопроизводителят продава по по-малко от 19 000 автомобила на година от 2019 година, откакто през 2018 година продаде 23 800. За съпоставяне BMW, с която Alfa Romeo трябваше да се конкурира, е продала 93 000 автомобила в Съединени американски щати през четвъртото тримесечие на предходната година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР