Италианска ваканция, но… само за италианци и почти без чужденци,

...
Италианска ваканция, но… само за италианци и почти без чужденци,
Коментари Харесай

Туристическият бизнес в Италия се срива безпрецедентно

Италианска почивка, но… единствено за италианци и съвсем без чужденци, като се изключи доста малко европейци. Среден разход от 1022 евро на семейство, към 680 евро на човек. Все още 20% от италианците не резервират заради стопански проблеми и липса на отпуск. Чуждестранни туристи на практика няма. Това е картината на италианския туризъм сега.

В интервала юни – септември се чака туристите да са с към 25 милиона по-малко спрямо предходната година и загубата да е 75% от нормалния поток и още по-висока от разноски, като се има поради, че американските и азиатските туристи няма да дойдат. А точно те са тези, които харчат пари, оповестява АНСА, представена от БГНЕС.

Дните за отпуск ще са за отмора и контакт с близки, до момента в който значимите, по-доходоносни аспекти, които разпределят разноските на туристите по местата на предназначение, се трансферират на последните места в листата с желания, примерно визити на музеи, монументи и изложения, които понижават от 33% през предходната година до 15%: извършването на покупки от 21% на 5% или СПА от 12% на 9%. Индексът на доверие, който мери склонността на италианците да отидат на отмора, се покачва до 65 – с 3 пункта повече спрямо юни, само че сравнението с предишното е обезпокоително: показателят за същия интервал на предходната година е бил 72, затова 7 пункта по-висок.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР