Италианката Леонарда Чанчули е една от най-известните жени-серийни убийци. Чанчули

...
Италианката Леонарда Чанчули е една от най-известните жени-серийни убийци. Чанчули
Коментари Харесай

Леонарда: Сапунджийката от Кореджо

Италианката Леонарда Чанчули е една от най-известните жени-серийни убийци. Чанчули е позната още като Сапунджийката от Кореджо. Начинът, по който тази приятна дама на междинна възраст се е сдобила с прякора си, е повече от отблъскващ.

Леонарда Чанчули е родена на 14-и ноември 1893 година в италианския град Монтела ди Авелино, Кампаня. Леонарда е нежелателен плод от изнасилването на майка си и израства без любов и милувка. В юношеските си години даже прави два опита да се самоубие.

През 1914 година Чанчули се омъжва за държавния служител Рафаело Пансарди, макар неодобрението на фамилията си. Младото семейство се открива в град Вултуре, Южна Италия, където живее до 1930 година. Голямото земетресение от 1930 година унищожава дома им и Леонарда и брачният партньор ѝ се откриват в Кореджо, където предприемчивата италианка отваря дребен фамилен магазин.

Семейният живот носи на Леонарда 17 бременности. Три от тях приключват със импровизиран аборт, а 10 от децата си италианката губи, до момента в който са още невръстни деца. Четири деца оцеляват и Чанчули се заклева да бди над тях и да ги защищава с всички сили.

 Ужаси

През 1939 година най-голямото дете на Чанчули – Джузепе бил достигнал до възрастта, която разрешава да бъде привикан в армията. Страхът, че може да загуби още една рожба прояждал душата на Леонарда и тогава тя получила просветление: Ако различен заеме мястото на сина ѝ в отвъдното, това ще възвърне салдото на нещата и Джузепе няма да замине на фронта.

Противно на упованията италианката не била ревностна католичка, а постоянно залитала към окултното и окултните практики. Леонарда се съветвала с врачки, гадателки, екстрасенси и даже сама имала славата на врачка. Именно тази популярност е повода съседката ѝ Фаустина Сети да потърси помощ от нея.

Фаустина Сети била застаряваща самотна мома, която потърсила услугите на Чанчули, с цел да си откри брачен партньор. В нейно лице неуравновесената италианка съзряла идеалната жертва, която да замести сина ѝ в отвъдния свят. Чанчули съставила отблъскващ проект и невъзмутимо го привела в деяние.

Първо убедила Сети, че ще ѝ откри брачен партньор, само че от отдалечен град, наименуван Пола. Леонарда посъветвала съседката си да не споделя на никого за заминаването си, а просто да остави писмо за околните си, в което да ги увери, че е добре. Фаустина изпълнила заръката на приятелката си без да подозира, че по този метод подписва смъртната си присъда.

Предала писмата на Чанчули, с цел да ги изпрати, а след това двете се почерпили с по чаша вино. Виното на Сети било натъпкано приспивателни и когато те подействали, Леонарда насякла приятелката си с секира, събрала кръвта ѝ в леген и скрила останките от тялото ѝ в фамилния килер.

На другият ден килърката невъзмутимо събрала частите от натрупа на Фаустина, поставила ги в бездънен съд и ги заляла със сода каустик. От тленните остатъци на доверчивата съседка излязъл превъзходен сапун, който Сапундижийката от Кореджо продала преференциално в фамилния си магазин.

Кръвта на Хаустина била изсушена. Тя се трансформирала в специфичната съставна част на прословутите чаени кексове, които Леонарда приготвяла. Благодарение на кръвта те придобили чудесна хрупкава текстура и били високо оценени от клиенти, другари, съседи и даже личния ѝ брачен партньор. Разследването е посочило, че Леонарда е съумяла да се докопа и до спестяванията на жертвата си.

Смъртта на Фаустина дала някои злокобни предприемачески хрумвания на килърката. Когато сапунът и кексчетата свършили, Леонарда внезапно получила второ привидение: Дева Мария ѝ доверила, че би трябвало да принесе по една жертва за всяко от децата си. Така съседката ѝ Франческа Соави се трансформирала в идната Й жертва.

 Душевно заболели

Соави била подмамена, сходно на Сети, да напише писма на околните си, че отпътува далеко, с цел да си търси работа. След което се почерпила с подправено с приспивателни вино и приключила съществуването си по същия метод – безмилостно насечена и превърната в сапун и кексчета.

Престъпленията на серийната килърка почнали да се разплитат, когато околните на третата ѝ жертва Вирджиня Качиопо се усъмнили в изгубването ѝ. Вирджиния срещнала гибелта си сходно на първите две жертви на Сапунджийката от Кореджо, само че нейните близки, които постоянно я виждали да посещава Леонарда, изказали подозренията си в локалната полиция.

Леонарда признала за закононарушенията си още при първите разпити. Съдът я осъдил на 30 години затвор и 3 години в заведение за душевно заболели. Сапунджийката от Кореджо излежава цялата си присъда, само че когато през 1970 година е преместена в клиника за душевно заболели, тя получава мозъчен кръвоизлив и умира.

Музеят по криминология в Рим още пази мостри от сапуни, които една от най-жестоките серийни убийци в историята е произвеждала от останките на жертвите си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР