Италианецът Франческо Баная спечели състезанието за Голямата награда на Индонезия

...
Италианецът Франческо Баная спечели състезанието за Голямата награда на Индонезия
Коментари Харесай

Франческo Баная спечели Гран При на Индонезия от 13-а стартова позиция

Италианецът Франческо Баная завоюва надпреварата за Голямата премия на Индонезия в клас MotoGP, 15-и кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм.

На пистата " Мандалика " 26-годишният мотоциклетист на " Дукати " потегли едвам 13-и, само че с впечатляващо показване съумя да стигне до триумфа.

Баная записа шестата си победа през сезона, откакто измина 27-е обиколки за 41:20.2930 минути. Така той се върна на върха в генералното класиране.

Състезанието беше извънредно трагично, откакто водачът в конкуренцията и победител в спринта през вчерашния ден Хорхе Мартин (Испания, Prima Pramac Racing) отпадна в 13-ата обиколка, когато изглеждаше, че той управлява изцяло протичащото се на пистата. Това отвори опция пред Баная освен да поеме водачеството в шампионата, само че и да завоюва надпреварата. Първоначално Маверик Винялес пое лидерската позицията, само че Баная направи офанзива седем обиколки по-късно и излезе отпред.

Маверик Винялес (Испания, Aprilia Racing) и Фабио Куартараро (Франция, Monster Energy Yamaha MotoGP) приключиха надлежно втори и трети в напрегната борба с пасив от 0.306 и 0.433 секунди.

След 15 старта от началото на сезона Франческо Баная още веднъж е на върха с 328 точки. Той има задатък от 18 точки пред втория Хорхе Мартин, който оглави краткотрайно подреждането след триумфа в спринта в събота. Третата позиция заема Марко Бедзеки (Италия, Mooney VR46 Racing Team) с 283 точки.

Следващият кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм ще се организира в Австралия от 20 до 22 октомври. До края на сезона остават още пет надпревари.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР