Италианецът Филипо Фортин спечели първия полуетап от 70-ото издание на

...
Италианецът Филипо Фортин спечели първия полуетап от 70-ото издание на
Коментари Харесай

Италианец поведе в Обиколката на България

Италианецът Филипо Фортин завоюва първия полуетап от 70-ото издание на Колоездачната обиколка на България - 70 километра от София до Пирдоп.

Каращият за отбора на Малоя Пушбайкърс Фортин, който остана втори в пролога към храм-паметника " Св. Александър Невски " в събота, завоюва още едно качване на почетната стълбичка.

Той стигна до успеха в всеобщ заключителен спринт, като употребява най-добре влизането в последния завой към централния площад в Пирдоп.

С успеха си Фортин облече и " жълтото трико " на водач в генералното класиране.
 126 колоездачи застават на старта на Обиколката на България
126 колоездачи застават на старта на Обиколката на България

Юбилейното 70-о издание започва през уикенда

Унгарецът Жолт Ищлщекер от Епронекс поведе в класирането за интензивност и ще постави " зеленото трико " на гърдите си, до момента в който младият български играч Йордан Петров от Хемус Троян получи " бялата фланелка на червени точки " за водач при катерачите. Сърбинът Михайло Столич от Лотус резервира " бялото трико " за най-хубав играч до 23 години.

Премията от 1000 лв. за прекосяването на 90-хилядния километър от първото издание на Обиколката на България през 1924 година беше извоювана от британеца Матю Кинг от тима на Екс Спийд Юнайтед.

По-късно през днешния ден е вторият полуетап от първия стадий - 88 километра от Пирдоп до Троян.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР