Италианецът Фабио Фонини надигра бившия №1 в световната ранглиста при

...
Италианецът Фабио Фонини надигра бившия №1 в световната ранглиста при
Коментари Харесай

Фабио Фонини елиминира Мъри на старта на Мастърса в Рим

Италианецът Фабио Фонини надигра някогашния №1 в международната класация при мъжете Анди Мъри в среща от първия на шампионата от сериите Мастърс на клей в Рим, Италия.

За локалния любим Фонини шампионатът на родна земя отбелязва неговото завръщане в тура, откакто през последния един месец 35-годишният тенисист лекуваше травма.

Вчера вечерта обаче някогашният №9 в ранглистата изигра мощен дуел против Мъри и го победи с 4:6, 6:4, 4:6 в мач, който продължи близо три часа на централния корт на комплекса " Форо Италико ".ю

За Фонини това бе общо пети триумф в директните му дуели против Анди Мъри, с което италианецът поведе и общия баланс посред им с 5-4.

" Доволен съм, тъй като в никакъв случай не е елементарно да се завърнеш след травма, изключително на моята възраст. Но победа тук в Рим и то против в действителност огромен тенисист като Анди е нещо, което ме прави благополучен. Сега задачата ми е да се възстановя оптимално добре за идната среща, само че първо ще се порадвам на този триумф ", съобщи след успеха Фабио Фонини.

Загубата за Мъри пък постави завършек на победната серията на британеца, който през предходната седмица записа пет триумфа по пътя към купата на Чалънджъра в Ех-ен-Прванс, Франция.

В мач от втория кръг в Рим опитният Фабио Фонини ще играе против №30 в схемата Миомир Кецманович от Сърбия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР