Бронзовият медалист в супертежка категория от Олимпийските игри в Барселона

...
Бронзовият медалист в супертежка категория от Олимпийските игри в Барселона
Коментари Харесай

Свилен Русинов: Много съжалявам, че подцених Ричард Игбинегу

Бронзовият медалист в супертежка категория от Олимпийските игри в Барселона през 1992 година Свилен Русинов сподели, че към момента съжалява, че не е съумял да доближи до финала на боксовия шампионат.

Българинът, който към този момент е на 60 години, призна, че е подценил полуфиналния мач с нигериеца Ричард Игбинегу и закономерно е бил надвит.

" Всеки месец си пущам записи от мачовете ми на Игрите. Много скърбя, че подцених Игбинегу. Година по-рано го бях победил още в първия кръг на международното състезание в Сидни и очевидно това ме накара да мисля, че няма да имам никакви проблеми ", изясни Русинов.

" Вярно е, че във втория рунд счупих и палеца си, само че доста по-голяма роля имаше подценяването от моя страна ", добави той.

Бронзовият медалист от Барселона 1992 бе поканен дружно с Тервел Пулев на конференция в столицата под надпис " Златните ръкавици на България " във връзка 100 години на Българската федерация по бокс. На нея двамата си припомниха славни мигове от кариерите си.



За Русинов една от най-паметните победи е тази над Виталий Кличко, който след това става международен първенец при експертите.

" Хубава победа, несъмнено. За мен той бе доста по-добър боксьор от брат си Владимир и той съумя да му разчисти пътя. За страдание аз не съумях да стана международен първенец като Виталий, само че е реалност, че на всяко огромно състезание без едно, на което съм взел участие, съм се прибирал с орден. Единствено на международното състезание в Москва през 1989 година не взех орден, защото изгубих във втория кръг от кубинеца Роберто Баладо. Всички знаете кой беше той ", съобщи той, който през 1993 година в Бурса става европейски първенец.

" Единственият съвет, който мога да дам на младите боксьори, е да не стопират да дерзаят и да имат по-големи фантазии. Аз не бях най-талантливият боксьор, само че работех двойно повече от всички останали в националния тим. Ако те са упражнявали по четири часа, аз упражнявах по осем часа, тъй като нямах този гений. Но спортът ме научи на доста скъпи качества, които ми помогнаха и по-нататък в живота ", сподели още бронзовият медалист от Барселона 1992, който след края на спортната си кариера е два мандата кмет на родното си село Градежница, а по-късно и зам.-кмет на Община Тетевен.

" Когато човек стане на 60 години, нещата, които го вършат благополучен, към този момент са напълно разнообразни. Сега упражнявам едно момче, което към този момент няколко години става първенец на България при учениците в тежка категория. Надявам се, че то ще продължи да тренира по същия метод и един ден ще може да реализира моите триумфи, а за какво не и да ги надмине ", приключи Свилен Русинов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР