Историята познава много кражби на скъпоценни за човека вещи, които

...
Историята познава много кражби на скъпоценни за човека вещи, които
Коментари Харесай

Хотелиери онемяха. Кой им открадна шарани за 100 хиляди?

Историята познава доста обири на скъпоценни за индивида движимости, които са осъществени несъзнателно от животни. Но това, което в последните месеци се случи в един петзвезден хотел, е почтено за Гинес.

Този хотел не е какъв да е, а  британският Grosvenor Pulford Hotel & Spa в Честър. Нещо повече, имението е едно от бижутата на Хю Гросвенър, Херцог на Уестминстър.
-->


Хотелът е суперлуксозен, само че огромната атракция за гостите са двете големи езера, дъното на които е цялостно с именитите японски риби – шараните Кои.

Те са на изключителна респект в страната на изгряващото слънце и са знак на ентусиазъм за триумф и прогрес. Вярва се, че в случай че цветният шаран бъде уловен, той не трепва пред острието на ножа, по този начин както един самурай посреща вражеския меч. По тази причина тези красиви риби  се смятат като олицетворение на достойнството.

Развъждат се на всички места по света, обичани са на крале и олигарси, а цените им стигат до шестцифрени суми.



В последните месеци  броят на скъпоценните шарани внезапно намалял в изискания хотел. Камери имало на всички места, както и електрически мрежи, които гонели чаплите. Персоналът на хотела бил шокиран да научи, че крадецът е видра, която ловко измъквала по един цветен шаран през няколко дни.

Така били откраднати съвсем 50 риби, цената на които се прави оценка над 120 000 $, твърди " Дейли телеграф ".

Триковете на хищника били засечени с помощта на щателното ревизиране на камерите за видеонаблюдение.

Каква ще е ориста на видрата, не е ясно.



" След като загубихме толкоз доста пари, в този момент се опитваме да намерим излаз, с цел да избегнем по-нататъшни загуби. Тези пъстри шарани са освен привличащите погледа жители на нашата градина, които дълги години се радват на благополучен живот на наша територия, само че и забележителна инвестиция в хотела ", разяснява Андрю Нелсън, шефът на веригата Nelson Hotels & Inns, която е притежател на хотела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР