Историята пази много загадки, които будят любопитството на милиони хора.

...
Историята пази много загадки, които будят любопитството на милиони хора.
Коментари Харесай

Разгадаха загадката със заровеното Ферари

Историята пази доста загадки, които будят любознанието на милиони хора. Някои от тях в действителност към момента няма по какъв начин да се изясняват, само че други биват разгадани. Това най-накрая се случи и с мистерията със заровеното в Съединени американски щати Ферари.

Тази невероятна история става обществено притежание през втората половина на предишното столетие, когато семейство взема решение да се снабди с къща в американския щат Калифорния. След като двойката и нейните деца се нанасят, животът им стартира да тече постарому, само че единствено до деня, в който откриват нещо шокиращо в градината на своето жилище, пишат американски медии.

Като повече малчугани по това време, хлапетата обичали да си играят на златотърсачи. Те прекарвали часове наред в двора, ровейки в пръстта и въобразявайки си, че ще намерят скъпоценности. Един следобяд обаче чудото се случило. Малчуганите в действителност се натъкнали на богатство. И то какво!

Децата съумели да разровят част от тайнствен голям обект, чието наличие много тормозило родителите им. Ето за какво те се обърнали към локалната полиция, която да ревизира какво тъкмо е заровено в новата им градина. След като криминалистите се заели, бил разкопан целият двор на новодомците. Така с огромна изненада всички открили, че от години тук се крие лек автомобил Ферари.

Присъствието на транспортното средство навръх това място не било инцидентно, а част от заплетена незаконна скица, която експертите разкрили по-късно. Оказало се, че предходният собственик на возилото подкупил крадци, които да отмъкнат колата и да я хвърлят в океана. Така той щял да получи крупна сума пари, с която застрахователите да го обезщетят за инсценираната кражба.

Само че грабителите имали други проекти за автомобила. Те решили да се изхитрят и да заровят ферарито в този двор, като кажат на притежателя, че са изпълнили своята част от проекта.

Идеята им била, когато казусът бъде позабравен, да се върнат в градината, да изровят колата и да я продадат. Само че това по този начин и не се случило. След като автомобилът бил открит инцидентно от децата, той бил поправен и продаден на търг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР