Историята на един мъж, останал без работа, обиколи социалните мрежи

...
Историята на един мъж, останал без работа, обиколи социалните мрежи
Коментари Харесай

Как Божидар, който търси работа, разплака хиляди

Историята на един мъж, останал без работа, обиколи обществените мрежи в Деня на труда 1 май и разплака хиляди. Снимката на Божидар, който държи табела  „ Търся си работа " трогна българите. За късия път от вкъщи му до улицата описа Нова телевизия.

Божидар Димитров имал брачна половинка, деца и дом. След като се развел, оставил всичко за тях и почнал да гради нов живот. „ Останах без работа, а след това и без квартира. Повишиха цената на наема ми от от 250 на 380 лева и по този начин останах на улицата “, споделя той.

15 дни рухнала постройка в София е негов дом. Макар да живее навън, спретнатият му тип впечатлява. Опитал още веднъж да е човек. Помагал и на безмълвните си нови другари. „ Намерих си по контейнерите чипс, вода, кебапчета и кюфтета. Дадох на кучето. Храня и един таралеж, той е с доста дребни. Обичам животните “, споделя той. Отишъл в обществен дом и издържал единствено ден. „ На обяд дават по един сандвич, вечерта - по един сандвич, а на сутринта апетит и руска музика. А и да заставам по през целия ден без работа, няма да стане “, споделя Димитров. Затова написал „ Търся си работа " върху картон и излязъл на булеварда. Сред погледите на безразличните, среща този на Пламен.  „ Вчера, до момента в който карах колело, видях човек с табела. Разпитах го, с цел да видя каква е историята му. Извадих от джоба си 5-10 лв., само че той отхвърли изрично да ги вземе. Иска работа, не желае пари “, разяснява Пламен Петков.

„ Предложи ми - аз отхвърлих. Не мога да взимам пари по този начин, може да има и той потребност от тях.  Просто не си заслужава “, споделя Божидар Димитров. Той обаче се съгласява Пламен да му направи фотография, която да разгласява като публикация за работа в обществените мрежи. За часове - стотици оферират помощ. Така, от сутринта на 1 май, Божидар към този момент има заслон, издръжка и по този начин мечтаната работа. Предложила му я е Габриела. „ Работата му е обвързвана с обща работа в градина. Портиерска работа е, лека работа. Трудно е да вземеш човек от улицата, само че тъкмо в това се показва и положителното. Трябва да поемаме такива опасности, да имаме вяра, че хората са положителни и да се опитаме да им помогнем с каквото можем “, безапелационна е тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР