Историците са склонни да се фокусират само върху злите мъже

...
Историците са склонни да се фокусират само върху злите мъже
Коментари Харесай

Най-злите жени в историята

Историците са склонни да се концентрират единствено върху злите мъже живели в миналото, само че истината е, че историята познава и не малко зли дами, виновни за гибелта на стотици почтени.

Ето и кои са най-злите дами в историята на човечеството:

Майра Хендли (1942 – 2002)

Майра Хендли и любовникът й Йън Брейди са виновни за отвличането, половото малтретиране, изтезания и убийства на пет деца на възраст под 16 години. Двамата в допълнение изтезават още трима младежи. Хендли е издадена от доведения брат на приятеля си и хвърлена до живот в пандиза, където умира през 2002 година на 60-годишна възраст.

Изабел Кастилска (1451- 1502)

С брака си с краля на Арагон Фердинанд II Изабел Кастилска поставя основите на днешна Испания. В устрема си за обединяване на Иберийския полуостров Изабел заповядва от кралството й да бъдат изгонени 200 хиляди маври и евреи. По нейна директна заповед близо 10 хиляди индивида са изгорени на клада. В същото време тя е оповестена за блажена от папите в Рим, което значи прислужник на Бога.

Белла Гънес (1859 – 1931)

Белла Гънес е една от най-страшните американски серийни убийци. Висока 1.83 и с тегло от 90 кг, мощната дама от норвежки генезис убива двама съпрузи, седем ухажори и гаджета на двете й дъщери Миртъл и Луси, като най-после убива и тях. Точният брой на жертвите й не е открит, само че следователите считат, че са сред 30 и 100 индивида.

Кралица Мери I (1516-1558)

Кралица Мери I е единственото дете на Хенри VIII и Катерина Арагонска, претърпяло първата си годишнина. Управлението й се помни с опита принудително да върне Англия в лоното на католицизма. Много видни протестанти били екзекутирани по нейно разпореждане поради убежденията си. Заради жестокостта си тя била наречена Блъди Мери – Кървавата Мери, откъдето идва и името на известната напитка.

 Кървавата Мери

Илзе Кох (1906-1967) и Ирма Грезе (1923-1945)

Илзе Кох е известна като Вещицата от Бухенвалд. Главен надзорник в женското поделение, тя изпитвала приятност от изтезанията на пандизчиите. Събирала сувенири и татуировки, взети от убитите пандизчии. Ирма Грезе е работничка в нацистките концентрационни лагери Равенсбрук и Аушвиц, както и надзирател в женското поделение на Берген-Белзен. Обвинена е в закононарушения против човечеството и наказана на гибел.

Ержебет Батори (1560-1614)

Безспорно един от най-страшните серийни убийци в историята, без значение от пола, е унгарската благородничка Ержебет Батори. Тя вярвала, че къпейки се в кръвта на девици може да остане постоянно млада. Години наред се носели клюки, че към замъка й, ситуиран високо в Карпатите, изчезват млади девойки.

Когато кралските войски отишли да ревизират, в подземието му били открити няколко грубо осакатени натрупа на млади дами. След разпита прислужниците описали смразяващи кръвта зверства. Показанията разказвали за тежки побои през продължителни интервали от време, потреблението на игли, изгаряне или осакатяване на ръцете, от време на време също и на лицата и гениталиите.

Общият брой на жертвите се счита, че е почти 600 за 25 години. Поради високото си публично състояние графинята била наказана на домакински затвор, където тя умряла след 4 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР