Истории за мистериозни стопаджии се разказват от години във фолклора

...
Истории за мистериозни стопаджии се разказват от години във фолклора
Коментари Харесай

Легенда за злокобната стопаджийка

Истории за мистериозни стопаджии се описват от години във фолклора на доста страни по целия свят. Призракът на млада жена изправя косите на водачи по затънтени пътища.

Жената нормално е облечена в бяло и наподобява напълно действителна. Духът се явява на пътя, даже да вали като из ведро и няма човек, у който да не пробуди състрадание.

Шофьорът на автомобила, постоянно самичък, понижа пред нещастната жена, която стои изправена до пустото шосе. Пита я дали може да ѝ помогне с нещо.

Легендите описват, че дамата постоянно изрича името на обитаемото място, за което е тръгнал и индивидът. Естествено лидерът на автомобила предлага да я откара, защото са в една посока.

Странната жена сяда на задната седалка в колата. От време на време водачът хвърля разсеяни погледи към това тъжно, само че красиво създание. Спътницата му наподобява извънредно нежна с бледото си лице, по което се чете тъга и тъга.

 Духове

Ето че идва моментът, когато водачът наближава посочения му адреса. Но когато стопира автомобила, той не може да повярва на очите си-оказва се, че спътничката му някак си е изчезнала. Задължително обаче призрачната стопаджийка оставя някаква диря след себе си–брошка, шалче, ветрило и др.

Учуденият водач стопира пред къщата и отива да позвъни на входната врата. Когато жителите на дома му отварят, той изяснява, че търси младата жена, която е докарал единствено преди момент и че тя си е не запомнила нещо в колата му.

Хората ненадейно се разстройват, те не могат да скрият ужасът в очите си. Изглеждат извънредно сюрпризирани и ужасени.

По описанието, което непознатият прави, се оказва, че тази жена доста наподобява на умряла тяхна близка, чиято годишнина от гибелта се отбелязва на този ден. Въпросната персона е изгубила живота си по доста трагичен метод.

Надявайки се, че е станало някакво неразбирателство, стопаните намират фотография на покойницата и я демонстрират на мъжа. Той обаче е безапелационен, че допреди малко е пътувал със същия човек.

Тази преживелица се повтаря неведнъж. Легендите за призрачната стопаджийка оживяват и през днешния ден. Разкази за облечената в бяло, злокобна дама към момента могат да се чуят от някой уплашен водач, пътувал самичък отвън града.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР