Исторически успех на турската дипломация - така Ибрахим Калън, говорителят

...
Исторически успех на турската дипломация - така Ибрахим Калън, говорителят
Коментари Харесай

Говорителят на Ердоган: Исторически успех на турската дипломация

Исторически триумф на турската дипломация - по този начин Ибрахим Калън, представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, дефинира подписването в Истанбул на днешното съглашение за експорт на зърно от украински пристанища, оповестяват турски медии.

Калън уточни, че доставките може да стартират още в идващите дни, като съглашението дефинира три съществени коридора през Черно море.

" Доставките на зърно не са единственият проблем, умират хора. Нашата цел е прекратяването на войната ", акцентира още Калън в изявление пред А Хабер.

Министърът на защитата Хулуси Акар на собствен ред разясни пред СиЕнЕн-Тюрк по какъв начин ще се реализират доставките. По думите му подписването на съглашението за украинското зърно ще спомага за превъзмогването на международната продоволствена рецесия.

Министърът акцентира сложността и продължителността на процеса, довел до днешния пробив, и свършената интензивна работа. Акар напомни, че е била основана гореща линия сред военните ведомства на Турция, Русия и Украйна, а по този начин също и сполучливите договаряния на военни делегации в Москва на 21 юни и постигането на кардинални договорености на договарянията в Истанбул на 13 юни.

Турският министър изрази вяра, че началото на доставките на украинско зърно през Черно море ще спомогне за понижаване на цените на храните.

Според ръководителя на турското министерство на защитата координационният център, който ще бъде открит в Истанбул, ще следи цялата верига на доставките - от изхода от трите избрани пристанища на Украйна до входа на Босфора, където турските управляващи ще ги ревизират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР