Истинско дърво-чудо е хибридът Спрут 1, който за едни сезон

...
Истинско дърво-чудо е хибридът Спрут 1, който за едни сезон
Коментари Харесай

Фантастично доматено дърво ражда по 14 000 домата

Истинско дърво-чудо е хибридът Спрут 1, който за едни сезон може да роди към 14 000 домата с общо тегло от 1.5 тона. Той е удивителен освен с плодовитостта си, само че и с величествения си външен тип.

Височината му стига до малко над 4 метра, а короната му доближава размери сред 40-50 квадратни метра.

Хидридът Спрут 1 е посочил огромна дарба да се развива, само че като се изключи че ражда богата годишна продукция, той е и необикновено резистентен към заболявания, които засягат множеството насаждения.

Коренната му система е задоволително мощна, а листата са добре развити. Всеки клон на доматеното дърво дава не по-малко от 6 плода с тегло сред 100-160 грама.

Доматите имат кръгла форма, месести са и сочни. Вкусовите им качества са отлични. Процесът на напредък на доматеното дърво приблизително продължава 1-1.5 година.

Професионалистите, отгледали първите домати от този вид, споделя, че с него могат да се оправят и фенове градинари. Необходим е елементарен парник за трите летни месеца, който ще разреши на растението да се издигне на височина.

 Чери домати

За оптималното ми развиване се предлага и торенето с минерални соли. На намерено дървото също ще дава плодове, само че реколтата ще бъде доста по –слаба.

Ще ви би трябвало също и самообладание, тъй като дървото няма да прелива от домати в идващите година или две, откакто го засадите.

Доматите са сочни и по усет също не се разграничават по доматите, които хапваме постоянно. Въпреки това обаче доста хора остават скептични към сорта, имайки поради, че той е получен изкуствено.

Спрут F1 въпреки всичко се дефинира като знамение на своята селекция, а типът му се е също толкоз превъзходен, колкото и способността му да дава над звук домати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР