Истински лекар. Анатолий Борисович Казанцев. В Мариупол ръководи детското инфекциозно

...
Истински лекар. Анатолий Борисович Казанцев. В Мариупол ръководи детското инфекциозно
Коментари Харесай

Съпругата на Зеленски: Русия умишлено атакува болници

Истински доктор. Анатолий Борисович Казанцев. В Мариупол управлява детското инфекциозно поделение. Когато избухва войната, той не напуща работното си място и пациентите. Загива на работното си място. Погребват го сътрудници в двора на болничното заведение, написа във Facebook брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски - Олена Зеленска.

От началото на войната в Украйна са убити 6 лекари и са разрушени над 13 лечебни заведения. Руските нападатели го вършат съзнателно, както и убиват мирни хора. Но до момента в който те сеят гибел, лекари като Анатолий Борисович не престават да пазят живота. Ето единствено няколко образеца. Андрий Свист и брачната половинка му Олга, лекари от Института по неврохирургия " Ромоданов ", в продължение на две седмици оказваха помощ на жителите на окупираната Буча. Именно Андрий избави момичето Саша, чиято ръка беше простреляна от окупаторите. Говорих за нея в предходни изявления, уточни тя.

А в Харкив Ирина Кондратова, началник на районния перинатален център, работи под обстрел. Именно на нея оня ден футболистът Дейвид Бекъм ѝ даде своя акаунт в Instagram, с цел да могат колкото се може повече хора да видят подвига на украинските лекари и страданията на нашия народ. И какъв брой още такива всеотдайни лекари има, за които просто (все още) не знаем! Нисък реверанс пред вас, скъпи медицински служащи! Всеки избавен живот е победа за Украйна! Защото страната – това са на първо място хората. Силни сме точно тъй като се спасяваме взаимно. И вашата работа доближава мира!


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР