Истинска кървава драма може да се разрази заради криминални опити

...
Истинска кървава драма може да се разрази заради криминални опити
Коментари Харесай

Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи

Истинска кървава драма може да се развихри поради престъпни опити за компрометиране от недобросъвестни чиновници в трамвайно хранилище " Искър " на една безплатна самодейност, целяща качествена информация за пътуващите в трамвайна линия 20 и улеснение труда на водачите.

Историята стартира през лятото на 2020 година, когато екипът от експерти на Марио Евстатиев и Николай Александров стартира огромната реализация на план " Нов живот за старите табели " по силата на който конфигурират електронни маршрутни табели в доставените през 1990 година мотриси вид Т6Б5. Проектът е подсилен и от Заместник-кмета по превоз на София, а реализацията му дава напълно друг образ на старите мотриси. Пътниците също се радват на смяната, защото дотогава, трамваите от модела, които обслужват линия 20 бяха с мъчно забележими пластмасови табели, постоянно изгорели от слънцето и нечетими.
 Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

Самите осведомителни средства се инсталират по метод и технология, утвърдени от " Столичен електротранспорт " ЕАД.

Това обаче не пречи на опитите за компрометиране на безвъзмездния труд на специалистите, които се оказват изправени пред сериозен проблем с компрометиране на монтажните детайли на челната електронна табела. Проблемът остава неусетен до 11-ти април, когато нищо неподозиращ лидер едвам на е пратен в болница от ненадейно падналата в резултат на компрометирани връзки 20 килограмова челна табела.
 Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

Експертите се самосезират и идват на място в депото, извикан е и началника, който обаче не приема проблема съществено, а последващата инспекция, която те сами вършат открива общо 4 от 15 мотриси с компрометирано подсилване на челната табела, като последния случай е открит през вчерашния ден 14.05.. Екипът е сезирал общинските управляващи. Призив за политическо решение от страна на виновните фактори, те насочиха през днешния ден и посредством страницата си " ИБИС техници - София ". Повод за апела е, че установените случаи на самоволни и рискови промени по монтажните детайли на осведомителните табели са окачествени като " дребни нелепости ", а съответно следствие на проблема в депото не се прави.
 Престъпни саботажи заплашват десетки човешки животи (СНИМКИ)

За да не се стигне до случай с потърпевши, те упорстват за съответни ограничения и дисциплинарни санкции на виновните лица в депото, засилен надзор върху самоволните промени от страна на водачите във връзка с структурата на транспортните средства, както и за елиминиране на политическото и синдикално лоби, което пречи на стъпките.

Текст и фотоси: Марио Евстатиев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР