Истината е, че фитнесът у дома не е за хора

...
Истината е, че фитнесът у дома не е за хора
Коментари Харесай

Как да тренираме правилно у дома?

Истината е, че фитнесът вкъщи не е за хора със слаба воля.

Именно за това сме ви подготвили няколко съвета по какъв начин вярно да организирате домашните си тренировки, тъй че да са потребни и мотивиращи и да не губите интерес към тях при първия неуспех.



Изберете си цел

В домашния фитнес е доста значимо да си поставите цел, която в действителност би могла да се сведе единствено до две цели – стягане на тялото или намаляване. В сходство с определената цел би трябвало да разработите система за тренировки, да изчислите времето, належащо за реализиране на съответния резултат и да определите отправните точки, посредством които ще проследявате процеса на струпване на мускулна маса или намаляване.

Изберете си подготвителна система

Според резултата, който желаете да постигнете, подберете типа на най-подходящите за вас тренировки. Ако проектите ви включват фигура като тази на младия Шварценегер, тогава имате потребност от силови извършения с тежести. Ако задачата е намаляване, тогава са нужни дълги кардио тренировки. За да стегнете малко тялото си, ще са задоволителни половинчасови извършения и даже серия от 7 минутни извършения.

Ако обаче имате потребност да отслабнете, този вид тренировки няма да ви стигнат. В подобен случай по-скоро се спрете на едночасови извършения най-малко 3 или 4 пъти в седмицата.



Създайте график за тренировките си

Изберете времето и дните, които са комфортни за вас, не пропускайте тренировки. Дисциплината е най-важното нещо в този при упражненията, изключително в случай че желаете да видите резултатите. Отначало ще бъде много мъчно започнете, когато диванът, компютърът и тв приемникът са толкоз близо, само че помнете правилото - задоволителни са 21 дни за образуването на нов табиет, а те ще излетят като момент.

Слушайте тялото си

Не е належащо да се впускате в маратон, в случай че последно сте носили спортна униформа в учебно заведение. Започнете последователно да потапяте тялото си в спорта, в противоположен случай ще изпитате мускулни болки, навяхвания и други пострадвания, които единствено ще ви обезсърчат да спортувате. И несъмнено не забравяйте за загряването. В началния стадий е изключително належащо, защото мускулите би трябвало да се затоплят след дълъг застой.

Направете си плейлист

Внимавайте със спортните клипчета в платформите за видео шерване. От тях непрестанно изскачат вести, клипове, филми или телевизионни излъчвания, които ще ви отвлекат от самия спорт. По-добре си направете радостен плейлист, който ще ви стимулира и развесели.

Пийте задоволително вода

Пиенето на течности по време на подготовка е от значително значение, без значение дали се чувствате жадни или не. Факт е, че по време на интензивни тренировки телесната температура се покачва. Тялото стартира да се поти, с цел да я балансира. Поради дехидратацията кръвта се сгъстява и за сърцето става доста по-трудно да я прекара през себе си и да я разпредели в тялото, това е и повода по време на подготовка приемът на течности да е доста значим.



Спазвайте диета

Интервалите сред храненията и тренировките би трябвало да бъдат час и половина до два. По-добре е храната да е протеинова, по този начин тялото по-лесно ще издържи напрежението от нарасналата физическа интензивност и ще има от кое място да черпи сила. Препоръчително е изцяло да избягвате въглехидратите.

Успех!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР