Истерия за слънчогледово олио и в Румъния. Големите супермаркети решиха

...
Истерия за слънчогледово олио и в Румъния. Големите супермаркети решиха
Коментари Харесай

Истерия и опашки пред магазините и в Румъния

Истерия за слънчогледово олио и в Румъния. Големите супермаркети взеха решение да лимитират продажбите на някои артикули като брашно, захар, олио и царевица, оповестява уеб сайтът HоtNews, базирайки се на информация от локалните медии, предава БГНЕС.

Захарта и олиото започнаха да изчезват от магазините, написа " Gazeta de Sud ", която добавя, че сега се купуват най-евтините артикули, а главните артикули към момента се намират в магазините.

От рафтовете изчезват бързо олиото, брашното и захарта.

Някои вериги магазини в Яш са почнали да лимитират количеството олио, захар или брашно, които клиентите могат да купуват, като е натрапен предел от 5 бройки от продукт на човек.

" Призоваваме потребителите да бъдат виновни и да не купуват повече, в сравнение с им е належащо за ежедневна консумация ", се споделя в изказване на Асоциацията на огромните търговски вериги в Румъния. В него се отбелязва, че има доста нарастване на търсенето на нетрайни хранителни артикули.

" За да се предотвратят спекулата и да се обезпечи уравновесено доставяне на цялото население, магазините могат да подхващат обособени и краткотрайни ограничения за ограничение на продажбите на избрани артикули ", се акцентира в изказването.

Последните данни на Националния статистически институт демонстрират, че брашното, захарта, царевицата и слънчогледовото олио са поскъпнали повече от останалите артикули в Румъния. Паниката играе доста значима роля за повишението на цените, отбелязва hotnews.ro.

Въпреки това управляващите неведнъж са уверявали, че няма проблем с доставките на храни в страната. " Румъния разполага с задоволителни ресурси от храни и нетрайни артикули, има задоволително артикули в складовете и магазините, а управляващите са в непрекъснат контакт с комерсиалните вериги ", съобщи в събота представителят на държавното управление Дан Кърбунару.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР