Истанбулската прокуратура е подготвила искане за екстрадиция от Саудитска Арабия

...
Истанбулската прокуратура е подготвила искане за екстрадиция от Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Турската прокуратура поиска екстрадиция на 18-те арестувани в Рияд саудитци

Истанбулската прокуратура е подготвила искане за екстрадиция от Саудитска Арабия на 18-те обвинени за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги, уточни в известие през днешния ден турското министерство на правораздаването, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Рияд разгласи, че 18 души са задържани и петима високопоставени държавни чиновници са уволнени в границите на следствието на случая. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани саудитското държавно управление да съобщи обвинените на Турция, с цел да бъдат съдени.

Турция е изготвила искане за екстрадиция на обвинените за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги, защото тя е по-добре готова " да служи на идеята на правораздаването " по случая, уточни през днешния ден турски почитан представител.

Заподозрените 18 души са упрекнати в ликвидиране " с предумисъл, жестоки планове или посредством мъчение ". Саудитският основен прокурор към този момент съобщи, че убийството на Кашоги е било планувано

Турският почитан представител уточни още, че правосъдните процедури в Турция ще бъдат открити за интернационалните наблюдаващи за да се обезпечи бистрота.

В изявление за турската телевизия Хабертюрк Хатидже Дженгиз, избраница на Джамал Кашоги, съобщи през днешния ден, че той не е желал да върви в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Но в това време е считал, че саудитските управляващи няма да му основат проблеми или да го арестуват в Турция, въпреки да е бил обезпокоен, че може да възникне напрежение при визитата му в консулството, съобщи Ройтерс.

Кашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, отиде на 2 октомври в дипломатическото посланичество на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да получи документ, нужен за подписване на брак.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР