Истанбулската конвенция няма да промени проблема с насилието над жените,

...
Истанбулската конвенция няма да промени проблема с насилието над жените,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Истанбулската конвенция няма да промени проблема с насилието над жените

Истанбулската спогодба няма да промени казуса с насилието над дамите, само че ще изисква да променим законите си по този начин, че това принуждение да бъде овладяно. И левицата ще приготви текстове в закона, с които да подсигурява, че това безсрамие няма да продължава. Това разяснява в студиото на „ 120 минути” депутатът и публицист Елена Йончева.

По думите й фактът, че има друго пояснение е притеснително. Не съм виждала трети пол, само че очевидно е комплицирано да се каже – юристите считат, че има друго пояснение на истанбулската спогодба.

„ В България всяка четвърта жена е била обект на психическо или физическо принуждение, България и има проблем. Домашното принуждение, упражнено от непосредствен родственик не се криминализира, психическият тормоз също, преследването също”, сподели тя.

За оградата по границата с Турция Йончева уточни, че казусът не е, че е паднала ограда. „ Трябва да се види оградата направена ли е съгласно плановете, които регионалните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас са одобрили. В региона на Малко Търново има отводнителен канал. Там написа, че те би трябвало да се създадат от стоманобетон, а той не е”, сподели тя.

Внесохме сигнал в прокуратурата, с цел да се види за какво оградата не е направена по план на Министерство на вътрешните работи, добави Йончева и посочи, че тя занапред ще пада.

Схватката сред Йончева и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев продължи и в студиото на „ 120 минути”. Тя добави обвинявания, че родителите му са строили цех за пелети за 2 млн. лева с офшорни пари.

„ Когато той става министър на стопанската система, компанията на родителите му прави цех за пелети за 2 млн. лева, взети от шурей му, който е взел заем от офшорни компании. Искаме да проверим тези компании и средствата от кое място са”, сподели Йончева.

В отговор на обвиняванията Делян Добрев съобщи, че тя освен го клюки, само че и „ си прави пиар”.

„ Тя твърди, че има проведена незаконна група. И в случай че до момента ме клеветеше, то в този момент прави закононарушение – набеждава ме”, съобщи той. Добрев добави, че заемът не е от офшорка, а от юридическо лице.

„ Знаете ли какъв брой мога да кажа за това по какъв начин правихте акция в Хасково – снимахте се с хора, лежали за опиати в Испания. Един куп правилни неща, само че не мога да падна на вашето ниво”, съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР