Испанското правителство представи днес законодателство, което класифицира доставчиците на храна

...
Испанското правителство представи днес законодателство, което класифицира доставчиците на храна
Коментари Харесай

Със закон Испания направи доставчиците на храна служители, а не самонаети

Испанското държавно управление показа през днешния ден законодателство, което класифицира доставчиците на храна по домовете като чиновници на цифровите платформи, за които работят, а не като самонаети, предадоха " Асошиейтед прес " и " Франс прес ".

Законовата смяна би могла да има значими последствия за локалния бизнес, отбелязва АП. Законодателството включва и новаторското условие фирмите, експлоатиращи платформи като " Глово " (Glovo) и " Диливъру " (Deliveroo), да показват на правните представители на служащите си информация за това по какъв начин действат техните логаритми и системи за изкуствен интелект при назначение на работа и оценяване на представянето, наред с други аспекти.

Министърката на труда Йоланда Диас назова новия закон " пионерски " и част от " модернизацията на пазара на труда " в Испания, защото с него регулацията се актуализира в сходство с софтуерното развиване, с цел да подсигурява спазването на правата на работещите. Тя дефинира правилото за откриване на метода на действие на цифровите системи като " епохално ", като сподели, че то " обезврежда алгоритмичните санкции ".

Това са следващите законови промени, засягащи фирмите и чиновниците в стопанската система на свободна процедура. Миналия месец английският висш съд постанови, че водачите на " Юбер " (Uber) би трябвало да бъдат класифицирани като служащи и да имат съответните трудови права - решение, което се възприема като сериозен крах за колоса в споделените пътувания.

Испанското държавно управление се споразумя по новия закон с главните бизнес групи в страната и конфедерациите на профсъюзите. Законът, който се чака да влезе в действие до месеци, обаче бързо бе оспорен от асоциация на цифровите платформи, предоставящи услуги за доставка на храна, и от някои разносвачи, които избират гъвкавостта да бъдат самонаети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР