Испанският вестник ABC в няколко статии показва истинските лица зад

...
Испанският вестник ABC в няколко статии показва истинските лица зад
Коментари Харесай

Испанският в. ABC: Организатори на протестите в София са Радев, Божков и неуспелият политик Христо Иванов

Испанският вестник ABC в няколко публикации демонстрира същинските лица зад митингите в България - президентът Румен Радев и олигархът Васил Божков.



“Президентът Румен Радев, който от седмици води всеобхватна война против премиера Бойко Борисов и неговото държавно управление, подкрепяйки и насърчавайки митингите, откри парламентарната сесия през вчерашния ден с малко изявление. В този миг три парламентарни групи напуснаха пространствата и Радев приказва пред полупразна зала. Според разнообразни анализатори, номинацията на Радев за държавен глава е съветвана от социалистическия водач Корнелия Нинова с сътрудника на съветските секрети служби военачалник Решетников “, написа изданието.

Парламентът, който през вчерашния ден се реалокира в нова постройка - седалището на някогашния Централен комитет на комунистическата партия, която доминираше в целия политически живот на страната до началото на прехода - стартира своите съвещания в невиждана до момента среда. Първият ден, в който Народното събрание заседава в обновената и съвременна зала, трябваше да бъде сцена на митинги, крясъци и плачевни осъществявания, разяснява журналистът Рафаел Алварадо.

За Васил Божков той показва, че е български олигарх с 19 обвинявания за разнообразни закононарушения, от пране на пари до неплащане на повече от 350 милиона евро в хазната. Той е съумял да избяга в Дубай и е апетитен за един от мозъците на тези митинги, подсилен от трима водачи (визирайки Отровното трио). Именно те оповестиха преди дни, че за вторник са подготвили „ грубо нахлуване " и „ страхотна проява на народен митинг ".

Всички тези кавги, въодушевени от Божков и неговите поддръжници, накараха полицията да осведоми, че се приготвя оптималната радикализация на митингите. Органите на реда предизвестиха, че се предлага децата да не излизат, тъй като „ не се знае какво може да се случи “.

Видимото лице на Божков в митингите е „ Отровното трио “, както се назовават: юрист Николай Хаджигенов, журналистът Арман Бабикян, прочут с подправените вести, които популяризира, и скулпторът Велислав Минеков. Не би трябвало да подценяваме, че това, което характеризира това шумно трио, е, че всички те идват от фамилиите на известни висши чиновници от някогашния комунистически режим, добавя испанският ABC.

“Тези, които най-вече се открояват с поддръжката си за митингите, са някои неуспели политици - измежду тях и Христо Иванов, които се пробват да завземат властта, само че не посредством демократични избори, които ще се проведат през март 2021 година, а през задната врата в бъдещо правителство”, отбелязва Рафаел Алварадо.

“Няма подозрение, че този, който възпламени факлата, довела до тези митинги, беше президентът Радев, яростен русофил, номиниран по това време от Социалистическата партия, който вместо да поеме ролята на обединител на страната, не стопира със своите непрекъснати офанзиви против държавното управление.

Още от първия ден на митингите видяхме Радев да подрежда бунтовниците, вдигнал пестник в стила на старите партизани; от рамото му липсваше единствено калашникът. В сходство с отношението му към непрекъснати офанзиви против законното държавно управление на Борисов, президентът още веднъж изпадна в гняв, когато прокуратурата арестува двама от съветниците му в личните им кабинети, под обвиняването за търговия с въздействие.

Единият се е застъпил в интерес на съветски жител, който се оказа, че принадлежи към тайните служби, с цел да получи български паспорт “, се споделя в репортажа на ABC.

Според журналиста огромна част от популацията на града страда от барикадите и е изтощено от виковете “Оставка” без да им се оферират съответни решения и стратегии. Като контрапункт на тези митинги, българският министър-председател може да се похвали, че през последните седмици е получил поддръжката на разнообразни европейски институции в битката му с корупцията и в ръководството на страната.

Като член на Европейската национална партия, на 10 юли Манфред Уебър, президент на ЕНП разгласява писмо, с което оказва поддръжка за Борисов, който е част от европейското консервативно семейство и в битката му против корупцията. Наскоро на извършената среща на върха на Европейски Съюз, София излезе като един от най-големите спечелили с уговорката за помощ от 29 милиарда евро, с който страната може да се изправи пред доста сложната икономическа обстановка от ковид, и като утвърждение на икономическата политика, създадена от държавното управление.

Този факт, който е от огромно значение за България, освен беше подценен от президента Радев, само че същия ден той се върна към нормалните си офанзиви против държавното управление, приключва публикацията на испанския вестник ABC.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР