Испанските спасителни екипи вече работят денонощно, за да търсят оцелели

...
Испанските спасителни екипи вече работят денонощно, за да търсят оцелели
Коментари Харесай

91 испански спасители търсят оцелели в Турция след земетресенията


Испанските избавителни екипи към този момент работят непрекъснато, с цел да търсят оживели в Турция след земетресението, което опустоши както страната, по този начин и прилежаща Сирия. „ Колкото повече време минава, толкоз по-малка е вероятността да се намерят живи хора в руините, само че няма да губим вяра “, сподели ръководителят на връзката на Военното незабавно звено Аурелио Сото.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 228
91 са пожарникарите от Мадридската общественост и Военното незабавно звено, които дойдоха в Турция във вторник на борда на два самолета на Военновъздушни сили. Още през първата нощ те съумяха да спасят 26-годишен мъж, който беше блокиран в продължение на два дни в Адияман, град в Югоизточна Турция.

Според спасителя на неправителствената организация " Интервенция, помощ и изключителни обстановки " Мойзес Белох локалните екипи не са разполагали с нужните уреди, с цел да извадят от руините мъжа, чийто крайник е останал в капан на няколко метра дълбочина. Според него изваждането му е било " мъчно и доста комплицирано “ заради метода, по който е бил притиснат и даже фамилията му не е вярвало, че е допустимо да бъде избавен.

" Роднините се разплакаха, започнаха да ни прегръщат и целуват сина си ", споделя спасителят, осведоми БНР.

Тази заран чиновниците на мадридския екип за неотложно реагиране също съумяха да извадят 65-годишен мъж от руините покрай сирийската граница. Обединените пожарникари без граници също работят в подножието на руините.

" Опитваме се да открием оживели хора със избавителни кучета ", сподели един от тях, Луис Фелипе Санчес, пред TVE. Испанските служби ще останат през идващите пет дни да оказват помощ на турските си сътрудници. В ход е и акция за набиране на средства за помощ на хилядите потърпевши от опустошителните трусове в Турция и Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР