Испанските сили за сигурност започнаха работа по затварянето на сгради,

...
Испанските сили за сигурност започнаха работа по затварянето на сгради,
Коментари Харесай

Испанската полиция затваря избирателни секции преди референдума в Каталуния

Испанските сили за сигурност започнаха работа по затварянето на здания, в които би трябвало на 1 октомври да се обитават изборни секции за референдума за самостоятелност на Каталуния.

 © Българска телеграфна агенция
Главният прокурор на самостоятелния район подреди полицията да спре достъпа до постройките, които ще обитават секциите. Също по този начин на силите за сигурност беше разпоредено в деня на изборите да не позволяват хора до урните.

За да си подсигуряват съдействието на каталунската полиция, управляващите в Мадрид я сложиха под собствен контрол в края на предходната седмица.

Съсредоточавайки се върху изборните секции прокуратурата нанася удар по логистиката, нужна за провеждането на допитването за самостоятелност, което Мадрид към този момент разгласи за нелегално. Властите също по този начин заплашиха кметовете в самостоятелния район, че при положение на обезпечаване тук-там за гласоподаване ще им бъдат повдигнати обвинявания. Същото важи и за шефовете на учебни заведения и други образователни заведения.

В същото време изборната комисия на Каталуния беше принудена да подаде оставка, откакто испанският Конституционен съд заплаши да наложи на всеки от членовете й санкции от 12 000 евро дневно за присъединяване във вота.

Преди това полицията иззе близо 10 млн. бюлетини и затвори 59 уеб страницата, които дават информация за референдума. Други 85 уеб страницата са в развой на затваряне, оповестиха източници от правосъдната система.

Според испанската конституция от 1978 година, която беше утвърдена на референдум с поддръжката на 90% от 7-милионното население на Каталуния, дава необятна автономност на района, само че акцентира „ неразрушимото единение на испанската нация “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР