Испанската фирма, която управляваше луксозния магазин в Барселона на бившата

...
Испанската фирма, която управляваше луксозния магазин в Барселона на бившата
Коментари Харесай

Нова развръзка в ”Барселона Гейт”: Включват се бивши кадри и съветници на ГЕРБ и Борисов

Испанската компания, която управляваше първокласния магазин в Барселона на някогашната манекенка Борислава Йовчева е купена през март от Росица Велкова – някогашен специалист на ГЕРБ, забъркана в аферата “Хохегер ”. Веднага по-късно тя продава скандалния актив на брачната половинка на Светослав Спасов, който е някогашен консултант на премиера Бойко Борисов, посланик във Виена и се слави като персонален астролог на Борисов.
Това излиза наяве от следствие на Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни (BIRD) озаглавено

Справка в испанския търговски указател сочи, че на 12 март 2020 година сдружението Ema BGS S.L., което държеше бутика, е станало благосъстоятелност на Росица Велкова - някогашен специалист в ГЕРБ, забъркана в следствието против лобиста Петер Хохегер. Тогава българската компания “ВиБиДжи Енерджи” придобива капитала от 1 753 010 евро на испанската компания и единствено ден по-късно трансформира собствеността си, като Велкова продава компанията си на Десислава Спасова.

Тя е брачна половинка на Светослав Спасов, който през първия мандат на ГЕРБ беше назначен като консултант в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. Преди това беше прочут деятел от Национална движение „Симеон Втори", изкарал два мандата като народен представител. Като млад политик той управлява Либералната младежка асамблея дружно с Делян Пеевски. От остарели изявленията на Спасов се схваща, че той има позитивно мнение за Пеевски и почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Десислава Спасова е юрист и специалист по нуклеарно право към Международната организация за нуклеарна енергетика. Пред BIRD тя разяснява, че от началото на 2020 година е във фактическа разлъка със Светослав Спасов. Адв. Спасова обаче пожела да разяснява обществено договорката за “ВиБиДжи Енерджи” и събитията към придобиването на Ema BGS, което е осъществено преди тя да встъпи в благосъстоятелност на българската компания.

Фирмата Emma BGS SL, която държеше първокласния магазин в Барселона, е учредена през 2014 година от бащата на манекенката Борислава Йовчева - Георги Йовчев. По-късно капиталът на сдружението е повишен, като са вложени 875 хиляди евро. Толкова внася и офшорната компания Palms Enterprises, която в България се съставлява от предприемача Йордан Христов. Той е мажоритарен притежател на " Спортни парцели Приморско " и е спряган за авторитетна фигура в ГЕРБ. Непосредствено преди абсурда с къшата в Барселона, Христов подписва брак с манекенката Йовчева. Нейният татко от своя страна към момента е обект на инспекция от страна на Националната организация по приходите от кое място разполага с 1 750 000 лева

След абсурда от обявата на испанския вестник " Ел Периодико " за възможни връзки на българския министър председател Бойко Борисов в скица за пране на пари, разследвана от управляващите в Каталуния, първокласният бутик беше мигновено затворен. Испанската прокуратура и досега работи по случая.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР