Испания може да бъде описана с няколко думи - хубаво

...
Испания може да бъде описана с няколко думи - хубаво
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за испанското вино

Испания може да бъде разказана накратко - хубаво време, невероятна кухня, отзивчиви хора, богата просвета, обичаи, вълнуваща история, разнообразна природа и несъмнено – необикновено вино.

Испания е страната, в която най-вече земя е заета от лозя – над над 1 154 000 ха. А разнообразието от виновност, които се създават, е в действителност голямо. Едни от най-популярните виновност в страната са Рибера дел Дуеро, Херес, Риоха и Кава. Любима напитка на испанците е още сангрията – напитка, приготвяна от вино, захар, нарязани плодове и сода. Всички артикули се смесват в кана и се подправят с коричка канела или карамфил.

Културата на испанските виновност е приятност както за експертите в региона, по този начин и за всеки елементарен потребител. В Испания има над 50 винени района, в които се създават бели и червени виновност, розе, шери и шампанско. Страната е на трето място в международното произвеждане на вино.

 Тапас

От богатите червени виновност La Rioja до ободряващите finos на Andalusia, испанските виновност се характеризират с ненадминатото качество и многообразие.

За феновете на тази напитка страната дава добре развъртян винен туризъм. Всеки искащ може да посети многото лозови масиви и мазета, някои от които са на стотици години и впечатляват със забележителна архитектура. Освен обиколки на всички места се предлага и дегустация.

 Бяло вино

Подходяща дестинация за феновете на яркочервените виновност са районите на Ribera del Duero, Priorat, и изключително La Rioja. С висококласните бели виновност и шампанско пък може да се похвали каталунският район Penedes. Галисийският район Rias Baixas пък впечатлява със сладките бели виновност.

Едно от най-популярните виновност, създавани в Испания, е шерито – jerez. Името на този несравним винен артикул идва от региона, обкръжаващ дребния испански град Херес, където за пръв път е създавано още през I век пр.н.е.

 Шери

Шерито има доста разновидности - от лекото и ободряващо manzanillas и finos, до по-тъмното и мощно olorosos и Pedro Ximénez - виновност, известни както из цяла Испания, по този начин и по целия свят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР