Искрено вярвам, че няма да допуснете във Вазовски машиностроителни заводи

...
Искрено вярвам, че няма да допуснете във Вазовски машиностроителни заводи
Коментари Харесай

Кметът на Сопот пише до Кирил Петков заради БСП

" Искрено имам вяра, че няма да допуснете във " Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД, гр. Сопот (ВМЗ) да кадрува локалната конструкция на Българска социалистическа партия, а ще съблюдавате бизнес тактиката да бъде насочена съгласно икономическата логичност. ". Това написа кметът на Сопот Деян Дойнов във връзка измененията в управлението на ВМЗ-Сопот.

Писмото е адресирано до премиера Кирил Петков, президента Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, ръководителите на парламентарно показаните групи, както и финансовия министър Асен Василев, икономическия министър Корнелия Нинова, основния прокурор Иван Гешев, регионалния шеф на Пловдив Йордан Иванов, ръководителя на общинския съвет Нели Пенева. Копие от писмото е ориентирано и към американския дипломат в България Херо Мустафа.

Кметът на Сопот акцентира своето отвращение от формалното известие на " Държавна консолидационна компания " (ДКК) за промяна на управлението, оповестено и от министъра на стопанската система Корнелия Нинова.

Кметът цитира определението за новите управителни фрагменти - че са тествани " експерти " - " честни ".

" За най-голямо удивление беше " честността " на инж. Камен Шаралиев, който в професионалната му трудова кариера е бил 12 години зам.-кмет на Община Сопот и няколко пъти за малко изпълняващ длъжността кмет. Същият директно или индиректно е управлявал всички европейски планове като всеки един от тях е приключил с пагубни последствия за Общината (12 млн. чисти отговорности, блокирани сметки и възбранени имоти) и са образец за одобрени корупционни практики.

С оглед идното входиране на тъжба до Прокуратурата на Република България по план " Реконструкция и рационализация на канализационната мрежа, замяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот ", финансиран по ОПОС 2007-2013 година, което би било стеснение и за Вас като началник на българското държавно управление, Ви апелирам за бърза и съответна интервенция, съгласно Вашата подготвеност ", пишат от община Сопот.

Не познаваме професионализма и честността на другите двама членове на борда, само че и двата синдиката към ВМЗ показват голямо си безпокойствие.

По въпроса, че зад тила на Министъра на стопанската система се разпродават обособени елементи от ВМЗ, допускам че сме на едно мнение с Вас, че няма по какъв начин да се организира съответната процедура без утвърждение от ДКК, чийто едноличен притежател на капитала е точно Министерство на стопанската система, оспорват претекстовете за промяната на управлението на ВМЗ " Сопот " от общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР