Искате ли вече да имате дете?Няма нищо по-различно от удоволствието

...
Искате ли вече да имате дете?Няма нищо по-различно от удоволствието
Коментари Харесай

5 знака, че сте готови да имате дете

Искате ли към този момент да имате дете?Няма нищо по-различно от удоволствието от дребните ръчички и крайници на новородено или от онази безпогрешна миризма на новородено. Но забременяването и раждането на бебе също значи загуба (дори временно) на преимуществата без деца. Помислете за лежания през уикенда (нека си признаем, съня като цяло), спонтанни вечери на открито, дълги обеди и добра част от телесната ви автономност.

Точно както решението дали да имате деца е извънредно персонално, по този начин е и изборът по кое време сте подготвени да опитате да забременеете.

Ето пет признака, че може да сте готови… или не.

 

5 знака, че сте подготвени да имате дете

1. Добре сте с смяната

 дете 5 знака, че сте подготвени да имате дете

Много родители за първи път имат вяра, че „ бебето ще пасне на настоящия ни живот “. Съвет: те постоянно не го вършат. Много бързо научаваме, че тези дребни вързопчета наслада обръщат нашето битие с главата надолу.

Преходът към родителството евентуално ще пристигна с необятен набор от страсти, от неспокойствие и наслада до двоякост и боязън. Тези промени и разлики във вашия свят също могат да изненадат другите в живота ви, в това число фамилията, работодателите и приятелите – даже колегата ви. Всъщност обмислянето на тези хора в живота ви е добър метод да мислите по какъв начин едно дете ще се впише във вашия свят. Ако обмисляте да имате бебе, погледнете добре живота си и си представете реалистично по какъв начин едно дете се вписва в него. Да знаете, че сте добре с всички промени, които то ще донесе, е доста положително начало.

2. Вие сте здрави, от вътрешната страна и извън

 дете 5 знака, че сте подготвени да имате дете

Ако решите да опитате да забременеете, тялото ви е на път да претърпи огромно тестване и промяна. Правилното хранене, оправянето със стресовите фактори в живота и физическата интензивност преди и по време на бременността имат безчет изгоди. Личните лекари също постоянно предлагат да насрочите посещаване при тях, преди да опитате за бебе.

Струва си да започнете да разглеждате салдото си работа/дом. Да работите безпрепятствено до последната минута, след което да приемете, че ще извършите нужните промени, когато бебето дойде, може да ви остави уплашени, добавяйки към натиска от измененията, които следва да настъпят в живота ви.

Да се подготвите за дете в живота си не значи единствено да се обучите за новите изисквания; това кара хората към вас също да се приспособяват. Например, вашият началник и сътрудници подготвени ли са да имат разнообразни – може би по-реалистични – упования от вас? Разговорът с другите на работа за това по какъв начин фамилният живот се вписва в работата или кариерата е значима стъпка, когато решавате дали да създадете семейство.

3. Връзката ви е на положително място

 дете 5 знака, че сте подготвени да имате дете

Някои хора неправилно имат вяра, че бебето ще поправи всички пукнатини в една връзка или ще запълни празнина в живота ви или в живота на вашия сътрудник. Не става по този начин.

Ако обмисляте да продължите напред с довеждането на дете в живота си, партньорството ви би трябвало да е мощно. Да имате бебе дружно ще значи, че връзката ви би трябвало да се оправи със забележителна смяна. Ако планирате да бъдете уединен родител – комфортът и увереността във вас са жизненоважни, както и положителната мрежа за поддръжка.

4. Имате система за поддръжка

Помислете кой имате в ъгъла си. Независимо дали това е сътрудник, който ще отглежда детето с вас, другари или членове на фамилията, които могат да оказват помощ при положение на неотложност, или солидна общественост от родители.

Въпреки че е правилно, че ще добавите един (много сладък) човек към вътрешния си кръг, да бъдете нов родител може да се окаже изненадващо изолиращо. Точно както вие би трябвало да се адаптирате към новото допълнение, вашите другари и семейство също ще би трябвало да се приспособяват.

Може даже да откриете, че някои от вашите другари, които не са на стадий дете от живота ви, постепенно напущат живота ви и би трябвало да се изградят нови мрежи. Може да обмислите да станете част от група за поддръжка на родители, предлагана от здравните служби на вашата страна, дружно с други, които изпитват същите наслади и провокации, които носи новото бебе.

5. Имате финансова непоклатимост

 дете 5 знака, че сте подготвени да имате дете

Бебетата и децата може да са дребни, само че могат да бъдат скъпи! Трябва ли да имате милион $? Вероятно не.

Въпреки това, макар че парите не би трябвало да ви стопират да желаете да увеличите фамилията си, разглеждането на финансовото ви положение е интелигентен ход. Когато имате дете, разноските изскачат, когато минимум очаквате.

Като цяло ще желаете да знаете, че имате задоволително паричен поток, с цел да покриете грижи за деца и потребности, като пелени и опазване на здравето. Никога не е неприятна концепция да си визиите по какъв начин би изглеждал бюджетът ви за бебешки живот.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР