Искате да се вталите – тогава намалете мазнините в менюто

...
Искате да се вталите – тогава намалете мазнините в менюто
Коментари Харесай

Махнете мазните храни, ако искате да се вталите

Искате да се вталите – тогава намалете мазнините в менюто си, поучават ни лекари от Американските институти по опазване на здравето. Изследване показва, че ограничението на мазното, в случай че диетата се следва прецизно, ще даде по-добри резултати, в сравнение с изключването на въглехидратите. Проучването е представено от Би Би Си.

Хранителните режими, в които се понижават въглехидратите, също са положителни и оказват помощ за вталяването, само че надалеч по-сигурен метод за намаляване е нискомаслената диета, безапелационни са специалистите.

Това проучване оборва публикуваното разбиране, че неналичието на въглехидрати ще стопи непотребните мазнини. Според схващането ниските равнища в организма ще понижат и равнищата на инсулина в организма, което пък ще провокира освобождение на насъбрани мазнини.

Учените са употребявали 19 души, с цел да проведат проучването – началник е лекар Кевин Хол. Всички доброволци били с наднормени килограми – при започване на проучването те получавали на ден по 2700 калории. На по-късен стадий участниците били разграничени на две групи – в едната хапвали по-малко мазнини, а в другата лимитирали въглехидратите. Учените понижили надлежно мазнините и въглехидратите от менюто на участниците с към една трета.

 Здравословно хранене

Едновременно с диетата, която спазвали доброволците, експертите са проучили и какви са равнищата на О2 и въглероден диоксид, които участниците вдишвали. Осен това са регистрирани и равнищата на азот в урината, за да се дефинират най-точно химическите процеси, които се случват в организма.

Крайните резултати от изследването демонстрират, че участниците, които понижили въглехидратите, са изгубили 245 грама телесни мазнини. От друга страна, тези, които понижили мазнините, изгубили много повече – 463 грама. Това са резултатите след шест дни, акцентират лекарите.

Не бива да се не помни и фактът, че това проучване е извършено в следена среда, а диетите, които хората съблюдават, нормално не са по този начин строго следени, акцентира лекар Хол.

С други думи – доста евентуално е въглехидратните хранителни режими в естествения метод на живот да оказват помощ на хората да отслабват повече. Специалистът акцентира още, че хората би трябвало да сортират диети, които могат да съблюдават и които не им предизвикват никакъв дискомфорт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР