Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде определена мярка

...
Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде определена мярка
Коментари Харесай

Задържаха опасен рецидивист в Търговище

Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде избрана мярка за неотклонение "задържане под стража " на рисков рецидивист, обвинен за три закононарушения, е било почетено от състав на Търговищкия областен съд.

След първичното задържане на 32-годишния Деян Т. от Варна за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор, той остава в ареста, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът е притеглен като обвинен за отнемане на два мобилни телефона, осъществено на 15 - 16 октомври 2017 година при изискванията на рисков рецидив - закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 година отнемане от права и конфискация. Телефоните били предоставени от собственичката им, само че Деян отказал да ги върне и ги дал като залог в заложна къща в Търговище.

На 18 октомври той управлявал автомобил без удостоверение за ръководство, отнето му през февруари. За действието Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 1 до 3 година, както и санкция от 500 до 1200 лв.. На 29 октомври в игрална зала в Търговище при изискванията на рисков рецидив Деян направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред. За хулиганството, в случай че рисковият рецидивист бъде приет за отговорен, може да бъде осъден с отнемане от независимост от 1 до 6 година

Деян Т. е осъждан 10 пъти за разнообразни закононарушения. Преди да извърши трите действия е бил освободен от ареста, където обитавал с най-тежката мярка за процесуална насила по друго обвиняване. Определението на Районния съд в Търговище може да се апелира пред Окръжния съд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР