Искам да споделя опита си за освобождаване от главоболие. Болката

...
Искам да споделя опита си за освобождаване от главоболие. Болката
Коментари Харесай

Най-простия лек за високо кръвно налягане и главоболие

Искам да споделя опита си за освобождение от главоболие. Болката по едно време беше скочила толкоз доста, че ме докара до такова тежко страдалчество под формата на конвулсии на мозъчните съдове и постоянно съпроводени с гадене и повръщане.

Веднъж другарка ме посъветва да се церя със солен разтвор. Тогава не отдадох огромно значение на това, стори ми се просто и неуместно. Но когато болката още веднъж ме натисна, нямаше накъде – бях принудена да опитам. Направих соления разтвор и да ви кажа – работи! А рецептата е елементарна до безсрамие.

 Сол при главоболие

Ще ви са нужни: 250 мл вода, загрята до 60-70 градуса, 2 ч.л. без връх сол и необятна марля. Солта се разтваря във водата, при което се получава 8% разтвор. Докато разтворът се охлажда, пригответе марлята, като я сгънете в 8 пласта, тъй че ширината и да подхожда на ширината на челото, а дължината – на обиколката на главата. Бързо измиваме челото, ушите и шията с топла вода, след което потапяме превръзката във физиологичния разтвор. След леко изцеждане, връзваме главата по обиколката ѝ. За фиксиране на компреса използвайте памучна забрадка.

 Солен разтвор при главоболие и кръвно

След което би трябвало да легнете и да задържите превръзката, до момента в който болката изчезне изцяло. При мен болката утихна съвсем незабавно, само че за всеки случай оставих превръзката за още два чеса. Като цяло компресът може да се държи до 15 часа.

Най-интересното е, че такава елементарна техника възстановява натиска и облекчава главоболието вечно, по тази причина аз мощно предлагам този способ и съм сигурна че няма да съжалявате!

 Компрес при главоболие

Със същия солен разтвор можете да се справите със високо кръвно налягане - там разтворът би трябвало да е парещ. Потопете краката си в горещия разтвор и след къс престой кръвното ви налягане ще стартира да спада.

Бъдете здрави!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР