Ирландия посреща националния си празник – Деня на Свети Патрик

...
Ирландия посреща националния си празник – Деня на Свети Патрик
Коментари Харесай

Бира – да, но вкъщи. Как Ирландия затвори пъбовете навръх Деня на свети Патрик

Ирландия посреща националния си празник – Деня на Свети Патрик - със затворени пъбове и заведения за хранене, анулиран бе и обичайният церемониал по мотива. Заради нараствания брой на заболелите от ковид, в понеделник бяха регистрирани общо 223 случая, Дъблин стегна ситуацията и бяха взети незабавни ограничения за ограничение на болестта. Припомняме, че предходната седмица

учебните заведения и университетите също стопираха занятия, само че кръчмите бяха пощадени,

с цел да не се навреди на заетите в дребния и междинния бизнес. Здравният министър на страната дефинира сходно деяние като „ засегнатост за лекарите “, а резултатите не закъсняха: в границите на броени дни бяха регистрирани още 52 нови жертви на COVID-19. В последна сметка доста пъбове хлопнаха кепенците непринудено, а в неделя държавното управление публично заяви, че ирландците ще пият обичаните си бира и уиски у дома.

Здравните управляващи предизвестиха, че затварянето на увеселителните заведения не е мотив за шумни домашни купони.

Дали Свети Патрик, покровителят на ирландците по целия свят, ще се застъпи за тях в този сложен миг? Ето и някои любопитни обстоятелства за светията, които ни карат да мислим, че в действителност е кадърен на чудеса:

• Отбелязването на Деня на свети Патрик с днешна дата е обвързвано с изпиването на голямо количество алкохол от ирландците. Тази традиция датира едвам от 1970 година, когато 17 март е разгласен за народен празник. През по-голяма част от предишния век празникът е бил напълно набожен и е изключвал използването на бира и уиски.



• Свети Патрик в действителност е роден във Англия. Това обаче се оказва незначителна детайлност. Още на 16 години той е похитен като плебей и държан в плен някъде на западния бряг на Ирландия. Успява да избяга, а по-късно получава привидение от Господ, който му споделя каква тъкмо ще е задачата му.

• Цветът на Свети Патрик е светлосин, а не зелен. Тази смяна е резултат от възходящата му известност, която го въвлича в битката на придвижването за избавление на Ирландия от XVIII век и употребяваната от него детелина.

• Според легендата свети Патрик изтребил всички змии на територията на страната. Това е леко необичайно, защото Ирландия в никакъв случай не е имала сходен проблем.

• Символ на празника на свети Патрик е трилистната детелина. Той я употребявал като метафора за триединството на Светата троица.

Гугъл също означи Деня на Свети Патрик, а логото на търсачката бе оцветено в тематично синьо.



 

 
Какво чакаме от медицинските сестри през днешния ден, като не ги подкрепихме през вчерашния ден?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР