Ирландия излиза днес от втората си карантина. След шестседмични коронавирусни

...
Ирландия излиза днес от втората си карантина. След шестседмични коронавирусни
Коментари Харесай

Ирландия излиза от втората си карантина

Ирландия излиза през днешния ден от втората си карантина. След шестседмични коронавирусни ограничавания още веднъж отварят порти магазините, продаващи артикули не от първа нужда, фризьорските салони и спортните зали, заяви Франс прес.

На 22 октомври Ирландия първа измежду европейските страни разгласи втора общонационална карантина поради новата вълна от Covid-19, като затвори по-несъществените търговски обекти и забрани срещите сред хора от разнообразни семейства, само че занятията в учебните заведения продължиха.

От през днешния ден могат още веднъж да работят музеите, галериите, библиотеките, кината и храмовете в страната. Препоръчва се обаче хората да носят защитни маски из улиците и на оживените работни места, също и в обектите, свързани с религиозни култове.

От петък ще могат отново да посрещат клиенти заведенията за хранене и пъбовете, предлагащи храна, само че без да сядат на една маса хора от разнообразни семейства.

" Всички чакат през идните седмици броят на инфектираните да се усили. Предизвикателството е да задържим това нарастване допустимо най-слабо " съобщи през вчерашния ден пред телевизия Ар Ти И външният министър Саймън Ковини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР