Ирис парк е първият жилищен проект на Bravo Development. Как

...
Ирис парк е първият жилищен проект на Bravo Development. Как
Коментари Харесай

Локацията на "Ирис парк" е ключова и за инвестиции с цел отдаване под наем

" Ирис парк " е първият жилищен план на Bravo Development. Как оценявате рисковете в сегашната пазарна обстановка от позиция на вложител?
- Идеята на плана напълно се припокрива с държанието и потребностите на потребителите, диктувани от създалата се през 2021 година пандемична обстановка. Погрижили сме се да удовлетворим новите упования на купувачите за по-големи и по-просторни жилища и допустимо повече зелени площи към комплекса. Нашият фокус в вложението на сходен план беше да се погрижим за здравето и сигурността на хората, да осигурим опция за комфортен хоум офис, места за релакс и отдих, както и да удовлетворим условията към улеснение и качествени материали за строителство.

Вярно е, че можехме да уцелим по-подходящ миг за построяването на " Ирис парк ", само че ситуацията е такова, че би трябвало да се нагодим съгласно събитията и да продължаваме напред. Рискове постоянно има в строителния развой, в този момент са повече сигурно, само че ние сме експерти, предвиждаме нещата от по-рано и сме готови. Имаме дълготраен опит в строителството на офис здания и индустриални планове, по тази причина не се тормозим и сме разчувствани за първия ни жилищен план.
Кои са рационалните решения в изискванията на бързо възходящи разноски за строителство, с цел да предложите на купувачите парцели, приключени в период и в границите на контрактуваната цена?
- Въпреки повишаването на строителните материали ние няма да вършим компромис за качеството на строителството за понижаване на разноските. Клиентите ни имат доверие и ние сме тук, с цел да го оправдаем. Направили сме си нужните изчисления, с които да можем да подсигуряваме контрактуваните цени. Наблюдаваме, че нашите купувачи са задоволени от изискванията и периодите, които им предлагаме. Разбира се, има и изключения, само че сме задоволително готови и гъвкави, с цел да можем да се съобразим и с другите условия на купувачите.
Очаквате ли несигурната среда да докара до спад на започнатите жилищни планове в околните месеци?
- Ковид пандемията утихна и пристигна войната. Винаги ще има условия, които могат да бъдат спънка по един или различен метод. Знаете, че оцеляват тези, които могат да се приспособяват бързо в заобикалящата ни среда. Много строители и вложители са замразили строителни действия, само че ние продължаваме стремително напред и не планираме да стопираме, до момента в който не го приключим. Икономиката ни към момента е подвластна от последствията на " коронавирус " обстановката, само че ползата на купувачите за парцели на зелено се резервира, в това число поради слабото предложение на приключени жилища.
Реклама През последните години сме очевидци на мощно повишаване на цените на жилищните парцели. Очаквате ли растежът да продължи и с какъв ритъм или по-скоро ще има задържане на към този момент достигнатите равнища?
- Покачване на цените на жилищните парцели постоянно ще има. Специално за София през последната година и половина цените са се покачили доста. Особено в по-предпочитаните квартали растежът е към 40% за последните 12 месеца. Трудно е да се предвижда какво ни чака, само че моето мнение е, че на този стадий цените на жилищните парцели ще се задържат, даже и да се повишат, ще е с много по-бавни темпове.

Основни фактори, определящи по-резките флуктуации на цените, са нестабилната политическа конюнктура в интернационален проект, което в последните месеци докара до недостиг на строителните материали, неспазване на периодите им за доставки и доста повишаване на цените им. Аз съм оптимистично надъхан, че когато тази рецесия утихне, строителният развой ще се възстановява и няма да се следят тези внезапни промени.
Как въздейства ценовият растеж върху настройките и избора на купувачите? По-трудно ли взимат решение, има ли смяна в търсените видове жилища?
- В момента цялата обстановка към новото строителство е несигурна и доста хора се тормозят да купуват на зелено поради покачването на цените на строителните материали или забавените им доставки. Следователно множеството клиенти търсят подготвени жилища или такива, които са напреднали в строителството, или имат към този момент акт 14 или акт 15.

Въпреки това ние не усещаме спад на търсенето, въпреки и " Ирис парк " да е още в начална фаза. Продажбите вървят чудесно, тъй като планът ни е доста добър - има отлична локация, новаторска идея за градско жилище без конкуренция в региона и е подсилен от постоянен финансов сътрудник. Ние работим старателно в това да предложим на нашите клиенти най-хубавите и транспарантни условия при сключването на договорката, като включим клаузи, които пазят всички страни от евентуалните опасности.
Реклама Как гледате на опцията заbuild-to-rent? Смятате ли, че жилищният пазар у нас е узрял за дълготрайна инвестиция в жилища чартърен?
- Да, в " Ирис парк " следим този развой. Ние ще издаваме жилищата до ключ и доста от клиентите ни ще се възползват от опцията да приключим изцяло жилищата им, тъй че да са подготвени за отдаване чартърен. При нас огромно преимущество за опцията build-to-rent е местоположението. В непосредствена непосредственост работят над 50 000 души, в това число в Бизнес парка и близките бизнес здания по продължението на бул. " Александър Малинов " и Южната дъга на Околовръстния път. Метространция " Бизнес парк " е на 300 м, като това прави комуникативността на комплекса още по-добра. Така " Ирис парк " се трансформира в идеална опция за build-to-rent инвестиция.
Как се развива пазарът на наеми и предлага ли инвестицията в жилищен парцел положителни равнища на рентабилност към сегашния миг?
- Повечето компании стартират да връщат чиновниците си по офисите и по тази причина пазарът на наеми на жилища бързо се възвръща след коронавирус пандемията. Хората стартират малко по малко да се връщат по огромните градове и да си търсят жилища чартърен. Поради тази причина се покачва ползата на купувача за инвестиция. Локацията на " Ирис парк " е основна за вложения за отдаване чартърен. Сега направените вложения са причина за добра възвръщаемост и добър приход в бъдеще.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Строителство и имоти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР