Иранският режисьор и носител на филмови награди Мохамад Расулоф съобщи,

...
Иранският режисьор и носител на филмови награди Мохамад Расулоф съобщи,
Коментари Харесай

Иран масово арестуват режисьори

Иранският режисьор и притежател на кино награди Мохамад Расулоф заяви, че управляващите в Иран са обискирали офиси и жилища на кинематографисти и са арестували някои от тях, съобщи Асошиейтед прес.

В " Инстаграм " той популяризира изказване, което късно в събота бе подписано от десетки експерти от киноиндустрията. В него режисьорът споделя, че с изключение на осъществените арести в акциите си през последните няколко дни управляващите " нелегално " са конфискували киноапаратура. В различен в " Инстаграм " Расулоф прецизира, че двама от арестуваните са Фирузех Хошравани и Мина Кешаварз. Самият Расулоф не е бил обект на полицейската интервенция.

Мохамад Расулоф е притежател на огромната премия на " Берлинале " за 2020 година с кино лентата си " Няма зло " (Сатаната не съществува). В него са разказани четири истории, свързани с тематиката за смъртното наказване в Иран и персоналните свободи в изискванията на робия. Скоро след приемането на " Златната мечка " в Берлин Расулоф бива наказан в Иран на една година затвор по обвинявания, че три негови кино лентата съдържали " агитация против системата ". Присъдата, която включва възбрана да прави повече филми и да напуща страната, е обжалвана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР