Иран нагнети днес напрежението в Близкия изток като се зарече

...
Иран нагнети днес напрежението в Близкия изток като се зарече
Коментари Харесай

Иран иска Тръмп да бъде съден за убийство, заплашва да отмъсти

Иран нагнети през днешния ден напрежението в Близкия изток като се зарече да отмъсти за убийството на тази дата преди 2 години на военачалник Касем Солеймани в Багдад. Американският боен контингент там отблъсна през днешния ден въздушна офанзива, а по случай годишнината хакери нападнаха уеб страниците на израелски медии.

Ако някогашният американски президент Доналд Тръмп, който оторизира удара с дрон, при който беше погубен военачалник Солеймани, и някогашният държавен секретар Майк Помпейо не бъдат съдени, Иран ще отмъсти - зарече се президентът на ислямската република Ебрахим Раиси.

Солеймани беше пълководец на силите „ Кудс “ – конструкция за интервенциите в чужбина на Иранската революционна армия, оповестена за терористична организация от Съединени американски щати. Като аргументи за убийството му преди две години бяха посочени попречване на бъдещи проекти за офанзиви от страна на Иран и планувани от Солеймани набези против американски дипломати и военни в Ирак и целия район.

Освен в разнообразни градове в Иран, и в столицата на Ирак - Багдад, бяха извършени бдения в памет на Солеймани.

Освен това обединението, водена от Съединените щати, против Ислямска страна в Ирак смъкна два въоръжени с ракети дрона, които бяха взели на прицел помещение на летището в Багдад, където се обитават военни, цивилни и подизпълнители. Няма провали и е стартирано следствие. Никоя формация не е поела отговорност все още, а от фотоси, с които се е сдобила Франс прес, се вижда, че на ракетите написа „ интервенция възмездие “.

 Снимки: ЕПА/БГНЕС

Две огромни израелски медии бяха хакнати за няколко часа през днешния ден. На уеб страниците им се появи заплашително обръщение, което изглаждаше обвързвано с убийството на Солеймани.

Междувременно йеменските хуси отвлякоха товарен транспортен съд, плаващ под флага на Обединените арабски емирства, който съгласно тях е подхванал „ враждебни дейности, заплашвал е сигурността и стабилността на йеменския народ и е бил претрупан с военно снаряжение “.

Според Саудитска Арабия обаче на плавателния съд има болнично съоръжение. Саудитска Арабия предвожда военна коалиция, която се бие с хусите към този момент повече от шест години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР