Иран и Индия подписаха двустранно споразумение за по-нататъшно развитие на

...
Иран и Индия подписаха двустранно споразумение за по-нататъшно развитие на
Коментари Харесай

Индия сключи споразумение за първия чуждестранен пристанищен проект

Иран и Индия подписаха двустранно съглашение за по-нататъшно развиване на пристанище Чабахар, с което се основава " дълготрайна рамка за съдействие " за стратегическото морско оборудване, ситуирано на югоизточния бряг на Иран, заяви Economic Times.

Индийският министър на външните работи С. Джаишанкар, който е на двудневно посещаване в Иран в границите на продължаващия продан на високо ниво сред двете страни, се срещна с иранския министър на пътищата и градското развиване Мехрдад Базрпаш за разискване на Международния транспортен кулоар Север-Юг (INSTC).

Новото дълготрайно съглашение би трябвало да размени първичното, което се удължаваше всяка година и обхващаше единствено интервенциите на Индия на терминала Шахид Бехешти на пристанище Чабахар. Новосключеното съглашение ще бъде годно за период от 10 години и ще бъде автоматизирано удължавано.

Първият стадий на пристанище Чабахар беше създаден и пуснат в употреба от тогавашния президент Хасан Рухани през 2017 година Ню Делхи влага доста в оборудването, което разрешава на индийските артикули да заобикалят Пакистан и да доближават до блокирания от сушата Афганистан и страните от Централна Азия.

" Подробно и продуктивно разискване на основаването на рамка за дълготрайно съдействие във връзка с пристанище Чабахар. Също по този начин обменихме отзиви по отношение на Международния транспортен кулоар Север-Юг ", написа Джаишанкар на X.

INSTC, който минава през пристанище Чабахар, се употребява главно за напредване на артикули от Индия, Иран, Азербайджан и Русия по море, железопътен и авто превоз. Маршрутът се преглежда като опит на Ню Делхи да сътвори опция на китайската самодейност Един пояс, веднъж.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР