Иракските сили започнаха офанзива за превземането на Рава, последният град,

...
Иракските сили започнаха офанзива за превземането на Рава, последният град,
Коментари Харесай

Ирак започна окончателна офанзива срещу ДАЕШ в Рава

Иракските сили започнаха атака за завладяването на Рава, последният град, следен от ДАЕШ (Ислямска държава), оповестява БиБиСи.

Градът и няколко дребни имота земя са всичко, което остава под контрола на джихадистите в Ирак, откакто по-големият град Ал Кайм падна предходната седмица.

 Иракските сили влизат в Ал Каим в последна атака против ислямистите
Иракските сили влизат в Ал Каим в последна атака против ислямистите

Около 1500 ислямистки бойци се чака да останат в непосредствена непосредственост до града

Последната цитадела на ДАЕШ в Сирия, Албу Камал също падна предходната седмица. Превземането на Рава с офанзивата стартирана през днешния ден, слага джихадистите на ръба на цялостното проваляне в Ирак.

Съвместното оперативно командване оповестява, че две елементи на иракската пехота и сунитските сили са подкрепени и от авиация.

Рава е един от няколкото града от двете страни на иракско-сирийската граница, употребявани от ДАЕШ в по този начин наречената " провинция Ефрат ", за прекачване на бойци, оръжия и артикули сред двете страни.

Трансграничната провинция бе знак на желанието на джихадистите да изкоренят всички граници в района и да унищожат спомените за съглашението " Сикеш-Пикот " от 1916 година, емблема на колониалното разделяне на региона.

#Iraq begins fight for final #IS-held town, #Rawa https://t.co/rY4E4M1QtK #war #terrorism
— Vastuullisuusuutiset (@Vastuullisuus) 11 ноември 2017 година

ДАЕШ са изгонени от към 95% от земята, превзета от тях в Ирак, а повече от 4,4 милиона иракчани са освободени от ръководството им , съгласно обединението, ръководена от Съединени американски щати.

Групата има най-вече няколко " месеца (останали) като прото-държава ", разяснява старши офицер на " Кралските военновъздушни сили " (RAF) , който следи английските въздушни удари против ДАЕШ в Ирак и Сирия.

Журналисти разясняват, че ДАЕШ " съвсем несъмнено ще се трансфорат във бунтовническа организация ", която ще продължи да пробва да нанася офанзиви и в двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР