IQOS ILUMA е продуктът с главна роля във вашето портфолио

...
IQOS ILUMA е продуктът с главна роля във вашето портфолио
Коментари Харесай

IQOS ILUMA е важен етап от трансформацията на Филип Морис Интернешънъл

IQOS ILUMA е продуктът с основна роля във вашето портфолио и той към този момент е в България. Как ще промени той пазара на бездимни други възможности в страната и в целия Европейски Съюз?
- Нашата най-иновативна бездимна опция до момента - IQOS ILUMA, въплъщава уговорката на " Филип Морис Интернешънъл " към създаване на бъдеще без пушек. Ние се вслушваме в противоположната връзка от потребителите и надграждаме своите научни проучвания и развойна активност, с цел да предоставяме усъвършенствани бездимни други възможности с капацитет за понижена щета на всички тези пълнолетни пушачи, които не се отхвърлят и към момента не престават да пушат цигари.

Европа има основно значение в нашия път към бъдеще без пушек - през последните осем години пуснахме разнообразни бездимни други възможности: на множеството европейски пазари - устройства за нагряване на тютюн, на някои - също и електронни цигари, а неотдавна и други никотинови артикули, с което разширяваме опциите за пълнолетните пушачи да минават на тези бездимни артикули, вместо да не престават да пушат цигари. Горд съм с това, че за цялата 2022 година чистите ни доходи от бездимни произведения към този момент надвишават 40% от чистите доходи в района и че с бързи темпове се приближаваме към реализирането на нашата упоритост най-късно до 2025 година да се превърнем в район, в който приходите ни да са най-вече от бездимни артикули.

Пускането на пазара на IQOS ILUMA съставлява значителен стадий от бездимната промяна на компанията и значима смяна за милионите консуматори на IQOS по света, в това число в България и Европа. Най-иновативната ни бездимна опция е основен воин в идната глава от трансформацията на компанията.
Какви са резултатите на IQOS ILUMA на другите пазари в Европейския съюз?
- В Европа потребителите на водещата ни бездимна опция са към този момент милиони, а пазарният ни дял се приближава до 10% приблизително за района. Това се дължи и на устройствата от серията IQOS ILUMA, които сега се оферират на множеството пазари в Европа и на 27 пазара в света, с което бележим интензивен ритъм на пренасочване от обичайните цигари към новите бездимни други възможности. В Европа продуктът към този момент е наличен за над 80% от потребителите на предходните модели на IQOS, а неотдавна - и за пълнолетните консуматори в България.
Реклама
Нашата промяна се реализира на висока скорост. През 2020 година - шест години откакто през 2014 година IQOS започва за първи път на пазара в Италия - достигнахме до историческите един милион пълнолетни консуматори в тази страна. Три години по-късно, през 2023 година, не сме надалеч от това да достигнем до над 2.5 милиона консуматори - това са хора, които другояче биха траяли да пушат цигари.
" Филип Морис Интернешънъл " се движи решително към реализацията на своята задача за бъдеще без пушек. Бихте ли дали малко повече информация за постигнатите резултати до момента?
- Ние вървим решително към осъществяване на нашата визия - да се превърнем в компания, която предлага най-вече бездимни артикули, и в последна сметка да прекратим производството на цигари. Днес в света има над 27 милиона консуматори на IQOS, като нашата цел е най-малко 40 милиона пълнолетни пушачи да са минали на нашите бездимни други възможности до 2025 година, които сега се оферират на 82 пазара и образуват 36.2% от общите чисти доходи на " Филип Морис Интернешънъл " през третото тримесечие на 2023 година През последните 15 години компанията ни е вложила над 10.5 милиарда $ в развойна активност, научна оценка, произвеждане, комерсиална реализация и непрекъснати нововъведения за нашите бездимни произведения. Днес сме горди, че можем да предложим портфолио, включващо голям брой категории научнообосновани и евентуално по-малко нездравословни други възможности на цигарите - с разнообразни правила на работа, разнообразни технологии, в разнообразни ценови сегменти, тъй че да отговорим на другите желания и потребности на пълнолетните пушачи, които не стопират да пушат. Макар че промяна от подобен мащаб и трудност не може да се реализира внезапно, тези доста обнадеждаващи резултати ни дават убеденост, че вървим в вярната посока.
Над 1 милиарда души по света не престават да пушат. Защо съгласно вас прилаганите сега обичайни ограничения за ограничение на тютюнопушенето по света не са задоволителни?
- Според прогнози на Световната здравна организация в околните години броят на пушачите в света ще остане към 1 милиарда души. Повечето от политиките, поставящи фокуса само върху прекъсването на пушене, са завещание от времената, когато на пазара не съществуваха бездимните други възможности, които се оферират към сегашния миг - изборът е доста по-голям както от електронни цигари и нагреваеми тютюневи произведения, по този начин и от никотинови артикули за орална или друга форма на приложимост. Трябва да подчертая, че обичайните ограничения за ограничение на тютюнопушенето посредством предварителна защита и прекъсване имат доста значима роля за понижаване на % на пушачите и те ще останат годни и отсега нататък, само че не може да бъде подценен големият капацитет на по-прагматичните регулаторни и здравни подходи, които включват с изключение на препоръки за прекъсване на пушенето и поощряване на пълнолетните пушачи, които ще продължат да пушат, да преминат на бездимни други възможности. Те съставляват едно ново и дейно средство за реализиране на бездимно бъдеще на доста места по света.

През 80-те години равнищата на тютюнопушене в Швеция бяха 35%. Днес Швеция е на път да се трансформира в изцяло бездимна страна цели 17 години преди 2040 година, каквато е задачата в Европейския съюз, до момента в който всички останали страни в Европейски Съюз няма да съумеят да създадат това до тази дата. Вече знаем, че достоверната информация и достъпът до бездимни други възможности са фактор, който способства за това доста пълнолетни пушачи да създадат осведомен избор да преминат на евентуално по-малко нездравословни други възможности, когато имат такава опция. Това без подозрение е ефикасен метод, изключително когато прилаганите години обичайни ограничения за ограничение на тютюнопушенето не дават упования резултат.
Реклама
Време е държавните управления и интернационалните здравни институции да извърнат уместно внимание на метода за понижаване на вредата като главен съставен елемент при регулацията на тютюна, в случай че в действителност са решени да се реализиран задачите за бездимни страни.
Когато става дума за регулации, постоянно държавните управления не регистрират научните данни и от време на време взимат решения въз основа на политически или идеологически пристрастия. Как се отразява това на хората и на публичното здраве?
- Казано просто, когато политиците неглижират надеждните научни данни в поддръжка на бездимните други възможности, лишават пълнолетните пушачи, техните близки и обществото като цяло от по-добър избор с капацитет за понижаване на вредата от тютюна. Благодарение на напредъка в науката и технологиите, в това число и напредъка, маркиран и в резултат на нашите обилни вложения от 2008 година насам, към този момент има необятна гама от бездимни други възможности на пушенето на цигари, зад които стои науката. Ако не се обръща внимание на науката и основаните на нея нововъведения, това не оказва помощ за усъвършенстване на публичното здраве. Това ние назоваваме " цената на бездействието ". Кой ще поеме отговорността за това, че милиони хора - пушачи, ще продължат да пушат, тъй като не е общопризнат основан на науката метод за понижаване на вредата от тютюнопушенето?
Каква е ролята на другите пазари в този развой? Можете ли да дадете образци на страни, които са възприели метода за понижаване на вредата от тютюна и където към този момент се реализират положителни резултати от позиция на публичното здраве?
- Бездимното бъдеще може да се трансформира в действителност единствено в случай че всички, които споделят тази упоритост, обединят своите старания. След десетилетия, в които се ползват единствено обичайните ограничения за надзор на тютюна, е настъпило времето да се признае почтено, че тези ограничения имат своите ограничавания, и да се включи методът за намаляването на вредата като допълващ съставен елемент.

За благополучие от ден на ден здравни управляващи, специалисти и държавни управления схващат ролята на бездимните други възможности като алтернатива в интерес на пълнолетните пушачи и публичното здраве. Някои страни подхващат съответни стъпки в тази посока - България да вземем за пример е една от страните, които регистрират особеното естество на бездимните други възможности и вкараха строги правила за даване на потребителите информация за равнището на риска единствено когато е подкрепена от научни данни. Други такива страни са Англия с програмата за унищожаване на тютюнопушенето до 2030 година, Гърция и Чехия включиха метода за понижаване на вредата в законодателството си за надзор върху тютюна, Съединени американски щати посредством решенията на FDA за артикули с модифициран риск и други И, несъмнено, Швеция, както загатнах по-рано, е безспорният образец от действителния живот за ефикасна политика за понижаване на вредата от тютюна с отчитане на резултати за най-ниска заболеваемост от заболявания, породени от тютюнопушенето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР