Инвестиционната компания на милиардера Стивън Декоф е закупила двата частни

...
Инвестиционната компания на милиардера Стивън Декоф е закупила двата частни
Коментари Харесай

Купиха за 60 млн. долара частните острови на разврата на Джефри Епстийн

Инвестиционната компания на милиардера Стивън Декоф е закупила двата частни острова на американските Вирджински острови, които бяха благосъстоятелност Джефри Епстийн.

Информацията е доказана от самия Декоф пред CNBC.

Forbes първи заяви, че Декоф, създател на компанията за частни финансови вложения Black Diamond Capital Management, е закупил двата острова за 60 млн. $, което е по-малко от половината от първичната им цена.

Според правосъдни документи единият от островите е бил употребен от Епстийн за полово принуждение над млади дами в продължение на години.

" Г-н Декоф възнамерява да построи съвременен, петзвезден, първокласен курорт от международна класа, който ще спомогне за усилване на туризма, основаване на работни места и стимулиране на икономическото развиване в района, като в същото време почита и резервира значимата околна среда на островите ", се споделя в прессъобщение за продажбата.

" Значителна част от приходите от продажбата се изплащат на държавното управление на американските Вирджински острови по силата на авансово оповестено съглашение за споразумяване на разногласието сред държавното управление и имуществото на Джефри Епстийн ", се споделя още в известието.

През ноември предходната година наследниците на Епстийн и обвързваните с него лица се съгласиха да платят на държавното управление на Вирджинските острови над 105 млн. $, напомня CNBC.

Според договорката, Вирджинските острови би трябвало да получат половината от приходите от продажбата на островите Литъл Сейнт Джеймс и Грейт Сейнт Джеймс и още 450 000 $ за покриване на вредите на Грейт Сейнт Джеймс, породени от Епстийн. Малкият Сейнт Джеймс обгръща повече от 70 акра, а Големият е два пъти по-голям.

За покупката беше обявено в същия ден, в който CNBC разкри, че основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън ще бъде изслушен по отношение на процеса против Епстийн на 26 май.

Американските острови упрекват JPMorgan в цивилен федерални каузи, че се е облагодетелствал от половия трафик на млади дами от страна на Епстийн в парцела му на Вирджинските острови. В продължение на години той е бил клиент на JPMorgan Chase и е имал депозити за милиони долари там.

Банката отхвърля изказванията в исковете. Но тя резервира Епстийн като собствен клиент до 2013 година, 5 години откакто той се признава за отговорен по обвиняване в щатския съд на Флорида за склоняване на малолетно момиче за секс против пари.

Много други дами настояват, че са полово насилвани в Литъл Сейнт Джеймс, където е едно от именията на Епстийн. Сред тях е и Вирджиния Джуфре, която твърди, че е изнасилвана там и на други места от принц Андрю, по-малкия брат на английския крал Чарлз Трети.

Благородникът отхвърля изказванията, само че през февруари 2022 година се съгласява на поверително съглашение с Джуфре, с цел да приключи гражданското дело, заведено в Окръжния съд в Манхатън.

В желае на Вирджинските острови против JPMorgan се отбелязва, че Епстийн " е бил гражданин и е поддържал резиденция на Литъл Сейнт Джеймс, която е придобил през 1998 година, а през 2016 година е закупил и Грейт Сейнт Джеймс ".

Островите са оценени общо на 86 млн. $ след гибелта на Епстийн през август 2019 година, когато доближеният на Доналд Тръмп и Бил Клинтън предприемач се самоуби в манхатънски затвор, месец след ареста по федерални обвинявания за трафик на деца за полови цели.

" През 1998 година " Епстийн Ентърпрайсис " придобива Литъл Сейнт Джеймс на Вирджинските острови като идеалното място за скривалище и леговище за трафик на млади дами и малолетни девойки за полово иго, малтретиране на деца и полово принуждение ", се споделя в желае.

" Литъл Сейнт Джеймс е усамотен, частен остров, на близо две благи от Сейнт Томас, на който няма други поданици. Той може да бъде посетен единствено с частна лодка или хеликоптер. Епстийн е имал елементарен достъп до Литъл Сейнт Джеймс от частното летище на Сейнт Томас, единствено на 10 минути път с частния си хеликоптер, само че дамите и децата, които е малтретирал и държал там, не са можели да изоставен без неговото позволение, защото е било прекомерно надалеч и рисково да плуват до Сейнт Томас. ", написа в желае.

В документа се споделя още, че през 2016 година Епстийн употребява мним покупател, с цел да скрие самоличността си и купува Грейт Сейнт Джеймс - най-близкия остров до Литъл Сейнт Джеймс.

" Епстийн Ентърпрайсис " закупи острова за повече от 20 млн. $. Придобивайки собствеността и контрола върху Големия Сейнт Джеймс, изключвайки другите, компанията сътвори спомагателни бариери, с цел да попречи на лицата, държани наложително на Малкия Сейнт Джеймс, да избягат или да получат помощ от други лица. ", се споделя още в желае.

Бившата компаньонка и фиктивен съучастник на Епстийн Гислейн Максуел беше наказана предходната година на 20 години затвор за набиране и склоняване на малолетни девойки да бъдат полово насилвани, напомня в допълнение CNBC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР